Visa alla bilder
Visa film

Victoria Vicky Super Luxus 47cc — 1960

En Vicky trampmoped med snygg 50-tals design.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tämligen orörd originalare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15658
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Victoria Vicky Super Luxus?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tämligen orörd originalare."

Beskrivning

En Victoria Vicky Super Luxus i ett till synes oskruvat och mycket välbevarat originalskick. Mopeden ingår i en samling och har stått som möblemang i ett vardagsrum. På grund av detta är den inte startad på länge och mopeden bör få en uppstartsservice. Troligtvis har den sin originallack kvar och kromet är blankt och fint. De 577 milen på mätaren har inte satt några större spår på skicket.

Enligt ägaren fungerar mopeden som den ska.
1959 - 1960 Victoria Vicky Super Luxus.
Motor: Encylindrig tvåtaktsmotor. Cylindervolym 47cc. Effekt 0,8hkr. Kompression 1,6:4.
Bing förgasare med chokespjäll och insugningsljuddämpare. Noris svänghjulsmagnet. Kraftöverföring: Treskivig lamellkoppling i oljebad.
2-växlad låda sammanbyggd med motorblocket.
Teleskopfjädring fram och bak.
Ram: Pressad tankram av stål (rymmer 5,1 liter bränsle).
Hjul: 23 x 2,50". Bakhjulsnavet försett med stickaxel. Fullnavsbromsar.
Utrustning: strålkastare med inbyggd hastighetsmätare, stöldlås, två verktygsboxar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  5774 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad men fungerar enligt ägaren.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett mycket fint skick. Blank och hel i kromverk och lack. Däck med bra mönster.

 • Skick helhet:

  Efter uppstartsservice en Victoria i ett mycket bra och till synes orört originalskick.

Fakta om modellen

Företaget började som många andra motorcykeltillverkare, med cyklar.

Grundarna Max Frankenburger och Max Ottenstein bildade företaget 'Frankenburger und Ottenstein Nürnberg' 1886 i Nürnberg. År 1888 hade de tillverkat 1000 Victoria-cyklar och 1895 blev namnet "Victoria Fahrradwerke AG" förkortat till "Victoria Werke AG" 1899.

De första motorcyklarna tillverkades 1901. Den anrika staden Nürnberg var ett teknikcentrum jämförbart med Coventry i England. Under andra världskriget försåg Victoria den tyska militären med fyrtaktsmaskiner med medelstor kapacitet. I april 1945 förstördes Victoria-fabriken nästan totalt.

1947 påbörjades återuppbyggnaden av den utbombade fabriken och snart var produktionen igång igen. I början av femtiotalet utökades motorcykelsortimentet med en serie "Vicky" mopeder som blev mycket framgångsrika.

Vicky utvecklades under femtiotalet och den sista modellen som tillverkades var också den lyxigaste och bästa "Superluxus" som just detta exemplar är. Designen visar en fantastisk känsla för detaljer och maskinen var tänkt att vara bekväm för två personer.

Eller tre faktiskt…..den integrerade barnstolen fanns som tillval.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG