Visa alla bilder

Mercedes-Benz 280 SE W126 — 1985

Mycket fin svensksåld Mercedes, välskött och servad på auktoriserad verkstad av pedantiska ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i mycket bra skick både in och utvändigt. Går bra och har fullstämplad servicebok sedan ny. Körklar och besiktigad till 2024-08-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15626
ÅHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i mycket bra skick både in och utvändigt. Går bra och har fullstämplad servicebok sedan ny. Körklar och besiktigad till 2024-08-31."

Beskrivning

Denna bil har gått i Kristianstadstrakten sedan ny och haft pedantiska ägare som varit mycket rädda om den och kört sparsamt. När det har varit dags för service så har den alltid lämnats hos auktoriserad Mercedesverkstad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-12-04 
 • Avläst mätarställning
  196066 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och växlar fint, bromsar tar bra. Nyligen bytt kompressor till AC:n och den fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Interiör i toppskick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Fin lack utan anmärkning, finns en liten skada vid "hundbenet" vänster bak samt någon mindre skavank på frontspoilerns sida. Fälgar och däck i bra skick.

 • Skick helhet:

  Lyxig 80-talsglidare i mycket välbevarat skick, körklar och redo för sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-04-13
Ursprungsbesiktning: 1985-12-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-12-06
Senast godkända besiktning: 2022-08-09
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 280 SE W126 är en klassisk och ikonisk bilmodell från Mercedes-Benz som tillverkades mellan 1979 och 1991. Det var en del av den andra generationen av S-klass.

Bilen var utrustad med en 2,8 liters motor som producerade en imponerande effekt på 170 hästkrafter. Den hade också en automatisk fyrstegsväxellåda, vilket var en av de bästa på marknaden under sin tid.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åhus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG