Visa alla bilder

Mercedes-Benz 200 E Sportline W124 — 1991

Sportline är en ovanlig variant av Mercedes W124 med sport-inredning och fjädring, bilen är helt körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och är besiktigad till 2024-07-31. Den har även klarat sig fint från rostangrepp. Finns några mindre skönhetsfel, se nedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15676
LJUNGBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 200 E Sportline?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och är besiktigad till 2024-07-31. Den har även klarat sig fint från rostangrepp. Finns några mindre skönhetsfel, se nedan."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2007 och har brukats här av entusiastiska ägare. Kom till nuvarande ägares samling 2016 där den blivit servad och omhändertagen. Då det är dags att minska på bilsamlingen väljer han nu att avyttra detta ovanliga exemplar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  2007-10-10 
 • Avläst mätarställning
  312900 Km 
 • Kw / hk
  87 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går fint och växlar mjukt, nyligen genomförd oljeservice.

 • Skick interiör:

  Sportinredning med lite slitage på förarstolens ryggstöd samt en liten röd fläck i vänstra baksätesdynan. Mittkonsollens träpanel har spruckit lite i klarlacken.

 • Skick exteriör:

  Fin lack med någon liten rostblåsa på framskärmen samt solluckan. Små skav i stötfångargummit finns samt repor på höger bakskärm. Dörruppslag finns på höger bakdörr. Däck och fälgar i vettigt skick med normalt slitage.

 • Skick helhet:

  Sällsynt variant med Sportlinepaketet som är en trevligt och bekväm långfärdsbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-01
Ursprungsbesiktning: 2007-10-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-10-10 (901023)
Senast godkända besiktning: 2022-07-22
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Mercedes W124 med sportline-paket gav en mer uppsluppen bil att köra, allt för att försöka mota BMW i grind.

Under 1989 lades också krut på att integrera en mer sportig ådra i W124, och detta skedde i en tid då biltillverkarna upptäckte att ungdomlighet var det enda sättet att säkra god försäljning på sikt. Den gråhåriga kundgruppen som tidigare utgjort den största delen av Mercedes-försäljningen räckte inte längre till och BMW:s omåttligt populära 5-serie av generation E34 var nog det som fick Mercedes bägare att slutligen rinna över.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG