Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Fleetwood Eldorado Biarritz V8/429 ci, 7,0L — 1964

En imposant Cadillac Fleetwood Eldorado Biarritz imponerar, inte bara namnet antyder extra allt - vagnen är mycket... och stor på många sätt.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I somras var den med vid finbilscruisingen i Västerås och Summermmeet. Såväl modellen, skicket och auran kring den här vagnen, gjorde den mycket lämplig för det. En fin representant för Cadillac och 60-talet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
171 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15651
SURAHAMMAR
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Fleetwood Eldorado Biarritz?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I somras var den med vid finbilscruisingen i Västerås och Summermmeet. Såväl modellen, skicket och auran kring den här vagnen, gjorde den mycket lämplig för det. En fin representant för Cadillac och 60-talet."

Beskrivning

Här i en fin färgkombination och i ett mycket fint skick. Kom till Sverige 1992 och har tagits omhand av några få ägare här. Efter en tids stillastående är den nu genomgången med service och ny servopump. Lite "smågodis" svårfunna delar samt verkstadshandbok medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1992-11-11 
 • Avläst mätarställning
  43420 km 
 • Kw / hk
  240 / 326 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vid fotografering och besiktning inför försäljning kunde bilen ej undersökas ordentligt undertill och vädret gjorde att provkörning ej genomfördes. Efter stillastående en tid, är bilen nu genomgången, körklar och besiktningsbefriad, senaste besiktning i Köping 2021. Den var både lättstartad och hade en lugn och fin gång i motor. Underrede uppgavs vara i bra skick, det som kunde synas, bekräftade det. Såväl motorhuv som bagagelucka och dörrar fungerade väl, så också el-suffletten.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning i svart skinn, relativt nysydd. Även mattor är nyare, trevliga skyddsmattor med Cadillac-emblem. Något patinerad instrumentbräda men original och fina reglage. Nyare stereo men original sitter kvar, urkopplad. Mycket av det som är elstyrt fungerar väl men AC, elantenn och elsäten urkopplade. Automatisk avbländning och Follow me home intakta. Så även elektrisk styrd sufflett och samtliga sidorutor. En knapp, höger bak, behöver bytas, medföljer.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering, rak i plåten och mycket fint krom men viss patina på bakre stötfångare. Fint glas. Sufflett är hel och tät men bakrutan är ett minne blott. Nuvarande ägare har en plexiglasskiva som "ruta", behöver åtgärdas. Fina navkapslar och däck.

  Rent och fint motorutrymme. Inklädsel i bagage saknas, däremot ny gummilist.

 • Skick helhet:

  Kombinationen original samt välgjorda uppgraderingar under åren, ger ett fint skick och medför att det här är en klassiker som inte lämnar någon oberörd. En vagn med rejäla fartresurser, trots vikt och storlek men som kanske gör sig bäst som glidarbil och cruising.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-03-31
Ursprungsbesiktning: 1992-11-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-11-11
Senast godkända besiktning: 2021-08-28
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

I år är det 120 år sedan Cadillac etablerades och började tillverka bilar. Redan 1909 blev märket en del av General Motors och blev så småningom deras premiummärke. Tidigt kom det Cadillac-vagnar till Sverige. Deras tillförlitlighet gjorde att de var uppskattade som droskor.

Cadillac stod för lyx och flärd "over there" och jämfördes med europeiska lyxmärken.

Efter andra världskriget blev en Cadillac sinnebilden av den amerikanska livsstilen och en av bärarna av epitetet "Dollargrin".

Mitten och slutet av 50-talet fullkomligt exploderade det med rymddesign, krom, pastellfärger och fenor. I början av 60-talet blev det så lite rakare och stramare linjer men antydan till fenor fick hänga med även in i 60-talet.

Den dyraste och exklusivaste modellen var Eldorado. Den kom 1953 och hängde med i 50 år fram tom årsmodell 2003.

Den sjätte generationen tillverkades som årsmodeller 1963-1964. Motorerna var 390 ci om 6,4 L och 429 ci om 7,0L. Årsmodell 1964 hade en Turbo Hydramatic-400 automat med 3 steg, året innan en Hydra-Matic om fyra steg. Måtten var imposanta drygt 2 meter breda och nästan 5,7 meter i längd.

Till årsmodell 1964 blev det små designjusteringar men motorn om 429 ci om 7,0L och 345hkr tillkom, vilket gav de 2.300 kilogrammen bra knuff. I övrigt var utrustningen avancerad för den tiden och man hade en Comfort Control som skötte värme och kyla i kupén via termostatinställning. Automatisk avbländbar ljusoptik, "Follow me home" ljus, elstyrd cabriolet, elstolar, elhissar på alla sidorutor etc.

År 1964 var detta top of line och lyx som de flesta bilägare bara kunde drömma om.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Surahammar

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG