Visa alla bilder

BMW 320i E30 — 1986

En mycket fin och välskött E30 med inte allt för många mil på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En representabel bil i ett mycket fint välvårdat skick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
124 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15644
VÄTÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En representabel bil i ett mycket fint välvårdat skick"

Beskrivning

Denna bil auktioneras för ett dödsbos räkning. Nuvarande ägare har ägt bilen sedan 1999.

Bilen är i ett mycket fint skick exteriört och även interiört, en bil man vårdat väl.

Bilen fick en professionell omlackering någon gång under tidigt 2000-tal och har under nuvarande ägares tid alltid parkerats i garage.

Den har mest använts till resor fram och tillbaka till golfbanan under sommarhalvåren samt några vändor fram och tillbaka till lokala lanthandeln. Knappt 1100 mil körda sedan 2009, under 100 mil om året. Dubbade vinterdäck med bra mönster medföljer bilen, se bilder. BMW'n är godkänd vid besiktningen hos Svensk Bilprovning i oktober 2022.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1987-02-19 
 • Avläst mätarställning
  144072 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har läckage på avgassystemet, vi kan inte lokalisera var. Tändningslåset krånglar ibland vid start och avstängning. Bilen behöver en allmän översyn och service.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre professionell omlackering i ett mycket fint skick. Det finns skrapmärken på höger backspegel och på stötfångaren fram på höger sida. Rak och fin i kaross och kromverket är i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket fint välvårdat skick. Bilen bör få en allmän översyn och service med tanke på det sparsamma användandet sedan 1999.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-10-22
Ursprungsbesiktning: 1985-09-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-02-19
Senast godkända besiktning: 2022-10-24
Besiktigad tom: 2024-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Den andra generationens 3-serie introducerades som tvådörrarssedan hösten 1982. Med åren växte karossutbudet. Hösten 1983 tillkom en fyrdörrars sedan och till sommaren 1985 presenterades en cabrioletmodell. Till sommaren 1987 kom så även kombimodellen, Touring. Dessutom tillverkade karossbyggaren Baur sin TopCabriolet med targabåge. Modellprogrammet var mycket omfattande med dieselmotorer, fyrhjulsdrift och till våren 1986 kom den första M3:an.

Jämfört med tidigare modell var E30 ett stort framsteg i komfort, utrustning och väghållning.

De sexcylindriga modellerna hade en uppsättning varningslampor ovanför innerbackspegeln som tändes vid start av motorn och släcktes när respektive funktion hade kontrollerats.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vätö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske innan 2023-03-10 eller från 2023-03-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG