Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 164 Q4 3.0 — 1997

En ovanlig och tämligen lågmilad värsting-Alfa med 231 hästkrafter och fyrhjulsdrift.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig prestandabil i ett bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15614
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 164 Q4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig prestandabil i ett bra skick."

Beskrivning

Detta exemplar är av den mest eftertraktade varianten i Alfa Romeos 164-serie. En V6:a på 231 hästkrafter, manuell sexväxlad låda samt fyrhjulsdrift, fyrsitsig som gör att familjen får plats. Det är fakta som lockar även en icke inbiten Alfisti. Q4 har även justerbar fjädring så att man kan få en hårdhet som passar vägen och underlaget som man färdas på.

Detta exemplar importerades av en vän till nuvarande ägare 2001 som sålde den till säljaren som ägde den i ett par år innan den såldes vidare. Hänger ni med? Nuvarande ägare köpte sedan tillbaka Q4:an 2010 och har sedan dess behållit den som hobbybil. Den har rullat drygt 100 mil sedan 2014.

Nyservade spridare men efter det utfördes så tänds spridarlampa på tomgång. Märks ingen skillnad och allt fungerar som det ska. Bränslet kan nog vara 2-3 år gammalt, om inte mer säger säljaren.

Displayen till ACC visar inte alla pixlar vilket inte är helt ovanligt på dessa vagnar.

Enligt fabriken tillverkades det knappt 1400 exemplar av 164 Q4 mellan 1993 och 1997.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  2001-08-15 
 • Avläst mätarställning
  139702 km 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Kan behöva en service samt bränslebyte. Dags för kamremsbyte.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick. Innertaket hänger på ett par ställen, spricka ovanför instrumentkluster på instrument panelen se bilder. Pixlar saknas i ACC-panelen.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross och lack. Sprucken vindruta.

 • Skick helhet:

  En bra och intressant bil som behöver uppstartsservice för att kunna tjänstgöra som det är tänkt. Besiktningen gick ut i november 2022.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-06-19
Ursprungsbesiktning: 2001-05-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-08-15 (960806)
Senast godkända besiktning: 2021-09-29
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Alfa Romeo 164 tillverkades mellan 1987 och 1997. Från 1989 såldes modellen i Sverige.

Alf Romeo 164 var en fyrdörras sedan som blev en stor säljframgång och var ett av resultat av samarbetet i de De fyras klubb, Alfa Romeo, Fiat, Lancia och svenska Saab (9000). Alfa Romeo 164 formgavs av Pininfarina. Den såldes till en början med 3,0 V6 och 2,0 TwinSpark. 3,0 hade 190 hästkrafter och den senare 144 hk. Senare tillkom andra alternativ som exempelvis QV-modellen (QV står för Quadrofoglio Verde, fyrklöver) 1990 med V6-motorn vässad till 200 hk. Modellen fick en ansiktslyftning 1992 och fick två olika utseenden dels det gamla och dels det nya som fick benämningen Super. Då ändrades inredning, backspeglar och front. Samma år introducerades även en vidareutvecklad V6-motor med 24 ventiler och en effekt på 211 hk. Även nu fanns en QV-modell med 232 hk. Den gick också att få med fyrhjulsdrift och sexväxlad manuell växellåda kallad Q4 som detta exemplar är ett gott exempel på.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG