Visa alla bilder

Volvo Amazon P130 B18 — 1967

Det var just en sådan här som många drömde om som ung. Röd, sen Amazon med 5,5 tums fälgar, överväxel, Weber-förgasare och ett avgasrör med ett sportigt ljud. Då hade man varit kung vid korvkiosken.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i ett fint renoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14596
ÄLTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon P130?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i ett fint renoverat skick."

Beskrivning

Denna Amazon såldes ny i Rättvik och den tillbringade många år i Dalarna. När man ser och kör den så upplever man att den aldrig har varit i ett dåligt skick. Ratt är hämtad från Amazon 123 GT. Bilen har eftermonterad växellåda med överväxel och dragkrok.
B18 motorn är utrustad med en weber 36/36 förgasare och en vassare kamaxel.
Nya kromlister och rails och nya 5.5 tums fälgar, dessutom är den konverterad till ett 2-krets bromssystem med tillhörande servo och nya bromsskivor. Framstötfångaren är bytt och en bakstötfångare i ett bättre skick medföljer bilen och även om radion inte medföljer så gör radioplåten det. Detta exemplar har det utseende som modellen hade de sista tre åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-08-10 
 • Avläst mätarställning
  85947 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit (Röd) 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Bra skick invändigt. Svart panel, höger hjulbrunn medföljer se bild.

 • Skick exteriör:

  Fin lack och rak i plåten.

 • Skick helhet:

  En renoverad Amazon i bra och trevligt körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-21
Ursprungsbesiktning: 1967-08-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-08-10
Senast godkända besiktning: 2016-09-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Volvo Amazon tillverkades mellan 1956 och 1970 och blev en försäljningssuccé. De fanns först som fyrdörrars karosser. 1961 kom tvådörrars modellen. Det fanns också en stationsvagn med dubbla bakre luckor. Under 1967 var Volvo Amazon Sveriges mest sålda bilmodell men under andra halvåret passerades den av de nya 142 och 144 modellerna.
Modellen fick många priser för sin vackra design. Den var slittålig och lättkörd vilket gör att den fortfarande är trevlig att köra.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG