Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon Kombi — 1968

En Amazon av det ovanligare slaget i kraft av att vara en kombibil, en kombi med yttre kosmetiska behov.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint fungerande Amazon-kombi, men som behöver en del yttre vård och bättring."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
89 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14594
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon Kombi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint fungerande Amazon-kombi, men som behöver en del yttre vård och bättring."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen förra året och körde under sommaren, han tänkte göra en rullande renovering, men som så många andra med många projekt och ont om plats måste man ibland tunna ut i stallet. För drygt 10 år se'n fick bilen en hellackering som idag ser acceptabel ut, men behöver en hel del åtgärder om man önskar ett felfritt yttre. Den här Amazonen har bytt en hel del ägare de senaste åren. Mätaren går runt vid 10 000 mil, vi bedömer att den här har gjort det minst en gång.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-04-24 
 • Avläst mätarställning
  1901 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  B18-motorn puttrar på fint och växellådan känns som den ska. Tempmätare ur funktion, men kylsystemet är intakt. Bilen kördes från Göteborg till Borås nyligen utan problem.

 • Skick interiör:

  Röd inredning i lätt slitet skick med några små skador. Dörrsidor, tak och mattor i bra skick. En vintage Blaupunkt radio sitter också monterad.

 • Skick exteriör:

  Acceptabelt yttre, men rost vid gångjärn i A-stolparna och en del ytrost. Lagat golv och bra underrede. Fina fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Trevlig att köra som den är och som ny ägare är det en snygg gest mot bilen att göra det som ägarkarusellen de senaste åren har förhindrat; låt den få en chans, håll den kvar och ge en Amazonkombi den vård och omsorg den förtjänar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-02-17
Ursprungsbesiktning: 1968-04-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-04-24
Senast godkända besiktning: 2019-05-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG