Visa alla bilder
Visa film

Volvo 964 — 1992

Volvos diskret lyxiga nittiotalare med den då nya och fortfarande högt skattade treliterssexan, och i ett vackert fyndskick med bara en brukande ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig historik, låg körsträcka och ett extra fint omhändertaget enägarskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14583
VARBERG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 964?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig historik, låg körsträcka och ett extra fint omhändertaget enägarskick."

Beskrivning

Såld ny av Bilia i Solna i januari 1992 till en man i Visseltofta utanför Osby i Småland. Han brukade bilen varsamt och sparsamt och servade den regelbundet hos auktoriserade Volvo-verkstäder i närområdet. Körde aldrig på vinterväg och ställde av bilen på de original-levererade vinterhjulen i garaget för att inte sommarhjulen skulle bli ovala. En fin omtanke från någon med riktiga old school-tankar i bilskötsel. När han har kört drygt 12 900 mil och själv uppnått en aktningsvärd ålder byter han in/säljer 964:an till Rejmes Bil i Halmstad i mars 2020. Därefter hamnade den hos en liten petrolhead-bilfirma utanför Varberg som också står som ägare idag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-01-13 
 • Avläst mätarställning
  129196 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda går smidigt och växlar mjukt, just som den ska. Kamremmen byttes enligt serviceboken vid 11 651 mil, men det trots allt 9 år se'n, 2013. Ett byte innan bilen brukas ordentligt är ändå att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Osliten, hel och ren inredning. Och ingen dålig lukt, bara trevlig bildoft. Fina dörrsidor och bra innertak tillsammans en fungerande el-sollucka.

 • Skick exteriör:

  Ovanligt bra lack med fin glans, bara några små stenskott på motorhuven och ett litet märke på förardörrens skyddslist. Rak i plåten utan några tecken på tidigare skador eller rost.

 • Skick helhet:

  Med bilens snygga och för en entusiast drömlika historik, välvårdade skick och framförallt låga väldokumenterade miltal är det som bilens registeringsskylt antyder, det är en BRA bil. För den heter ju det. Till och med en förbannat BRA bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-03-06
Ursprungsbesiktning: 1991-12-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-01-13
Senast godkända besiktning: 2019-11-18
Besiktigad tom: 2021-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG