Visa alla bilder

Volvo 244 DL — 1976

Enägarbil i ett orört originalskick från Volvos tidiga och numera attraktiva 240-period.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig Swedish Brick i ett skönt och omhändertaget enägarskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14575
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig Swedish Brick i ett skönt och omhändertaget enägarskick."

Beskrivning

Den såldes ny av Volvo Verdexa AB i Malmö i augusti 1976 och den första ägaren brukade bilen försiktigt i knappt 11 000 mil under totalt 46 år. Han lät rostskydda Volvon ordentligt och underhöll även skyddet. Servicen sköttes av samma återförsäljare och serviceboken med alla små noteringar är en underhållande och fin läsning för alla med den läggningen. Nu säljs bilen av ägarens dödsbo representerat av ägarens son. Den har tillbringat större delen av sin stilleståndstid genom åren i garaget i boningshuset. En del smådelar i lådor som ännu inte är genomgångna i garaget följer med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-08-16 
 • Avläst mätarställning
  110000 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn låter trygg med ett B21-typiskt frustande fläktljud och automatlådan växlar mjukt. Bromsarna drar jämnt och bra, och chassiuppträdandet har rätt stuns och representativt gung.

 • Skick interiör:

  Fin röd inredning utan slitage, men skumgummit i sittdynorna är lite torrt och mattan är något blekt vid kardantunneln. En osliten plastklädd ratt med mönster kvar vittnar om en låg körsträcka.

 • Skick exteriör:

  Av allt att döma originallack i ett vårdat skick med ett litet rostangrepp på vänster inre skärmkant och litet på vänster yttre skärmkant bak. Ett set med vinterhjul ingår.

 • Skick helhet:

  Charmig och fint bevarad folkhemsbil i ett användarvänligt och representativt entusiastskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1976-08-16 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1976-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-08-16
Senast godkända besiktning: 2020-06-08
Besiktigad tom: 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG