Visa alla bilder
Visa film

Saab 900S — 1994

En Saab av första årsmodellen i den nya serien som började med 900 NG och senare blev 9-3 i ett mycket bra lågmilat skick. Säljs av andre brukaren.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick som går bra i motor och transmission."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
31 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13895
KNIVSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra skick som går bra i motor och transmission."

Beskrivning

När denna modell kom skrev Teknikens Värld bl.a. att detta var "Saabs kanske viktigaste bil någonsin". Den var ett resultat av General Motors och Saabs nära samarbete vilket resulterade i att bottenplattan kom från Opel Calibra men med en hel del modifieringar för att anpassa den till Saabs sätt att konstruera bilar.
Denna bil har endast haft en tidigare brukare och har bara gått drygt 6 500 mil. Det officiella priset på en Saab 900S var 169 900 kr med ett tillägg för automatlåda på 12 000 kr. Detta exemplar extrautrustades alltså vid nybilköpet med automatlåda, AC och motor- och kupévärmaruttag samt radio med kassettbandspelare. Det som redan fanns var centrallås, bältessträckare fram, elhissar, elspeglar, delbart baksäte, justerbar förarstol i höjdled, ABS-bromsar, värmesitsar fram och krockkudde.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  1994-04-26 
 • Avläst mätarställning
  65700 km 
 • Kw / hk
  98 / 133 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil/överdragsklädsel 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick. Överdragsklädsel som förmodligen suttit på sedan bilen var ny. Underliggande klädsel är ej kontrollerad men färgen är ljus liksom mattorna.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Några små repor.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra, lågmilat skick med några få mindre repor i lacken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-05-26 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1994-04-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1994-05-05
Senast godkända besiktning: 2021-05-06
Besiktigad tom: - 2022-07-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knivsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG