Visa alla bilder

Saab 900 Aero T16 — 1987

En otroligt fin och välvårdad Saab Aero som endast rullat 2901 mil. Nuvarande ägare köpte den ny. Det medföljer mycket dokumentation. En sådan här fin, orörd bil går inte att leta fram. Det gäller att man köper en när den dyker upp.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förvånad över att det dyker upp en så bra bil i detta mycket fina skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
536 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14568
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900 Aero?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förvånad över att det dyker upp en så bra bil i detta mycket fina skick."

Beskrivning

Bilen har ägts av en och samma brukare sedan ny. Den köptes 1987 och är mest körd på sommaren. Den är i ett oskruvat originalutförande bortsett från stereo och tre stycken extra mätare. Just denna Saab är utrustad med bland annat eltaklucka med vindskydd, elfönsterhissar, elspeglar, avbländbar backspegel och elantenn. Den har även utrustats med tidigare nämnda instrument för yttertemp, oljetryck och oljetemp. Bilen har även försetts med en Pioneer kassetteradio och det har monterats Alpinhögtalare i hatthyllan. Original stereon med konsoll medföljer. Utöver detta kan nämnas att den är utrustad med 5-växlad låda, original fälgar, plyschklädsel och bilen är katalysator fri. Bilen har alltid parkerats i garage och den levereras även med oanvända vinterdäck inköpta 1987, se bilden, och alla 4 är i lika fint skick. Allt fungerar. Den luktar nybil, ser ny ut och är i ett otroligt fint skick. Nybesiktigad 2022-02-22.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-01-16 
 • Avläst mätarställning
  29013 km 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och drivlina. Kan behöva en uppstartsservice då den stått sedan 2015. Behållare till styrservoolja läcker något. Missljud bakkant motor ev. vattenpump.

 • Skick interiör:

  Interiören är i mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  Det är svårt att hitta en lika fin orenoverad bil som denna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-09-30
Ursprungsbesiktning: 1986-12-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-01-16
Senast godkända besiktning: 2014-06-16
Besiktigad tom: 2015-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Den första generationen Saab 900 såldes mellan 12 maj och 1978 och 1994. Den hade när den kom stora likheter med Saab 99 och var i själva verket en större och bekvämare vidareutveckling av 99:an med samma motor, B-motorn. På USA-marknaden kom flera återförsäljare att ha problem med begreppet "ny" då likheter med den gamla 99:an var så slående. 1988 Från och med årsmodell 1989 försvann alla 8-ventilsmotorer från Turboprogrammet. En jubileumsmodell, kallad 900 T8 special, tillverkades i samband med detta. Denna modell hade samma utrustning och utseende som en Aero men med en 8V motor och ett lägre pris. Denna modell tillverkades i 805 exemplar för den svenska marknaden. 16V motorn utan turboaggregat fanns att köpa som 900i 16 (128 hk DIN). 900c som hade förgasarmotor slutade säljas i Sverige vid årsskiftet 1988/89, då det blev lag på att ha katalysatorer på bilarna. ABS-bromsar blev standard på Turbo, högt placerat bromljus bak på alla modeller från och med årsmodell 1988B och den katalysatorrenade Saab 900 Turbo 16 Aero fick effekten höjd från 160 hk DIN till 175 hk DIN. 1988 kom även handbromsen på bakhjulen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG