Visa alla bilder
Visa film

Rover SD1 3500 V8 — 1978

En svensksåld sjuttiotalsöverlevare av Rovers SD1 från dåvarande British Leylands "Special Division" i ett kärlekstörstande skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Går att köra och fungerar rent mekaniskt, men är i stort behov av översyn och reparationer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
9 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14600
ULLARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Går att köra och fungerar rent mekaniskt, men är i stort behov av översyn och reparationer."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i maj 1978 och har haft två brukande ägare se'n dess. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2013 och har inte kört mer än runt 50 mil under de åren. Bilen kan definieras som en överlevare då de flesta av de här bilarna rostade bort, och det här exemplaret behöver en avsevärd rostlagande insats tillsammans med en rejäl generell översyn av hela bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-06-15 
 • Avläst mätarställning
  94 009 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Guldgul / Midas Gold 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns bra, och bilen har begåvats med nya stötdämpare som tyvärr är för långa; bilen är för hög bak.

 • Skick interiör:

  Den bruna plyschinredningen är hel och ren, mattorna lite blekta och innertaket hänger. Bakluckan läcker ner i bagageutrymmets reservhjulsbalja med skadade mattor som följd.

 • Skick exteriör:

  Rostskadorna verkar inskränka sig skärmkanter, framskärmar och dörrkanter. I övrigt verkar underredet vara friskt och resten av lacken i bra skick.

 • Skick helhet:

  Modellen är ovanlig och blir ovanligare med tiden, det kan vara läge att rädda ett svensktsålt exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-03
Ursprungsbesiktning: 1978-05-09 (regbes) (Ombes:19780912)
Datum i trafik första gången: 1978-06-15
Senast godkända besiktning: 2013-05-16
Besiktigad tom: 2015-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ullared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG