Visa alla bilder
Visa film

Nissan 300 ZX Twin Turbo 3.0 V6 — 1992

Svensksåld och mycket välvårdad japansk nittiotals-supersportare i en bländande snygg pärlemolack.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Extra fint omhändertaget exemplar i ett exemplariskt skick med bara 2 brukande ägare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
228 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14599
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Nissan 300 ZX Twin Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Extra fint omhändertaget exemplar i ett exemplariskt skick med bara 2 brukande ägare."

Beskrivning

Den såldes ny i Kalmar i juni 1992 var en av 9 sålda i Sverige det året. Många exemplar importerades från Tyskland genom åren och att hitta en svensksåld 300 ZX är inte lätt. Den nuvarande ägaren har vårdat sin pärla i 16 år. Under den tiden har den alltid varit förvarad inomhus och aldrig körts på vintervägar eller grusiga vårvägar.

Modellen hette Fairlady Z Z32 på den japanska marknaden (Japanese Domestic Market) och såldes i ett antal specialversioner just för den inhemska marknaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-06-05 
 • Avläst mätarställning
  142 796 km 
 • Kw / hk
  197 / 268 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och dokumenterad i serviceboken fram till 8 000 mil, kamremmen är bytt senast vid 7 900 mil. Efter det har bilen servats mer än regelbundet hos en välkänd verkstad i Linköping.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och väl omhändertagen skinninredning. Den nuvarande ägaren har handlat med skinn och vet att vårda materialet.

 • Skick exteriör:

  Originallack med några små stenskott i fronten, i övrigt är det det en vacker finish i lacken utan anmärkningar. Oskadade fälgar utan kantkörningar.

 • Skick helhet:

  En orörd och ovanlig svensksåld ZX i ett mycket trevligt originalskick med en finstämd japansk attityd som även i sin svenska exportform bör tilltala de flesta hardcore JDM- entusiasterna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-30
Ursprungsbesiktning: 1992-04-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-06-05
Senast godkända besiktning: 2021-06-22
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG