Visa alla bilder

Mercedes-Benz 420 SEL V8 — 1987

Svensksåld lyxmerca med V8 i mycket fint skick. Endast 17700 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg 80-tals Merca som är svår att hitta i detta fina skick, läckert modifierad.
Dock behöver en kamaxel bytas för att den ska fungera perfekt. Denna bil är värd att satsa på och bevara."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12841
ASARUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 420 SEL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg 80-tals Merca som är svår att hitta i detta fina skick, läckert modifierad.
Dock behöver en kamaxel bytas för att den ska fungera perfekt. Denna bil är värd att satsa på och bevara."

Beskrivning

Bilen kom till familjen då en entusiastisk ägare köpte den 1999. Han har modifierat den och skött sin bil den minutiöst. Senaste åren har ägaren varit sjuk och bilen har därmed bilen inte rullat många mil. Men den har ändå skötts om ordentligt och förvarats mestadels i torr lokal. Efter hans bortgång är det nu dottern som säljer bilen, då hon inte har plats och möjlighet att behålla den så vill hon att någon entusiast tar över ägandet.
När den startades upp efter en längre tids stillastående noterades ett tickande ljud i maskinen varvid den fick undersökas på verkstad där det konstaterades att en nock på höger kamaxel gått ner och där av missljudet.
Säljes nu till någon som kan fortsätta att vårda denna fina bil samt att byta kamaxel så får man en ovanlig och komfortabel entusiastbil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1989-01-04 
 • Avläst mätarställning
  177020 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, växlar mjukt. Har inte rullat mycket senaste åren så en service och översyn behövs. Ett högt tickande ljud finns och det är konstaterat att en nock på höger kamaxel är nergången och behöver bytas. Bilen är sänkt och har modifierat avgassystem.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch originalinredning som endast behöver rengöring.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten, bra originallack och inga synliga rostskador. Några smårepor finns på höger framdörr samt lite lackskav på stötfångar-hörnen. Lite klarlack släpp finns på panelen förardörr. Kjolpaket höger fram har inte riktig passform och är lite löst fastsatt men är helt så endast en riktig fastsättning behövs.

 • Skick helhet:

  En fin stor Mercedes i bra skick med härligt V8 ljud från ett modifierat avgassystem. Har de senaste åren alltid varit förvarad i garage vintertid. Till glädje för ny ägare under många år efter rekommenderad reparation.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-05-08
Ursprungsbesiktning: 1988-06-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-01-04
Besiktigad tom: 2022-05-31
Senast godkända besiktning: 2020-05-05
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Asarum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG