Visa alla bilder

Mercedes-Benz 190 2,0 W201 — 1988

Mycket fin rostfri Gotlands bil som har haft en entusiastisk ägare sedan ny.
Nybesiktigad och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har rullat på Gotlands saltfria vägar sedan ny och är välbevarad från rost och oxidation. Har skötts noggrant under sin livstid och är i ett mycket bra skick.
Har nyligen besiktigats utan anmärkning och jag ser inget akut att göra utan bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14624
HEMSE GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har rullat på Gotlands saltfria vägar sedan ny och är välbevarad från rost och oxidation. Har skötts noggrant under sin livstid och är i ett mycket bra skick.
Har nyligen besiktigats utan anmärkning och jag ser inget akut att göra utan bilen är körklar."

Beskrivning

Köptes ny av nuvarande ägarinna 1988 på bilfirma i Visby. Hon har brukat den dagligen och varit mycket rädd om sin fina bil. Hela tiden så har bilen skötts av hennes man som är en skicklig mekaniker och han har servat den regelbundet.
2011 ville hon inte slita på den längre utan ställde av den fram till 2018 då hon började använda den igen. Bilen har sedan dess körts sparsamt med fram till idag.
Då fler bilar finns i familjen som behöver omvårdnad så väljer hon att låta någon annan entusiast ta över denna fina Merca.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-17 
 • Avläst mätarställning
  235850 km 
 • Kw / hk
  75 / 102 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och är välservad, kontinuerligt underhållen av ägarinnans man som är en skicklig mekaniker.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i oslitet och välvårdat skick, finns en liten spricka på instrumentpanelen ovanför mätarna.

 • Skick exteriör:

  Original lack i fint skick med få bruksspår, några mindre dörruppslag finns som går att rikta. Stötfångaren har en liten repa vänster fram. Original lättmetallfälgar med sommardäck medföljer.

 • Skick helhet:

  Fin originalbil i välskött skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-02-18
Ursprungsbesiktning: 1988-06-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-10-21
Senast godkända besiktning: 2022-02-18
Besiktigad tom: 2024-02-29
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 190 (internbeteckning w201) är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan 1982 och 1993.

Mercedes kompaktbil introducerades i december 1982 och erbjöds i Sverige som 1984 års modell. Modellen väckte intresse från början då detta var första gången Mercedes gav sig in i den lilla kompaktklassen. Bilen erbjöds med både bensin- och dieselmotor. Alla versioner kallades 190, oavsett motorstorleken, till skillnad från W123-modellen där olika nummer baserade på motorns cylindervolym angavs.

Bilen försågs med multilänk-bakaxel, vilket senare även infördes i C- och E-klassen. Airbags, ABS-bromsar och bältesförsträckare gjorde att säkerheten var god trots att bilen var lite mindre än tidigare modeller från Mercedes-Benz.

Bilen fick ett bra mottagande men ansågs dyr och trång i förhållande till sin storlek. Med tiden blev den dock en uppskattad modell och lade grunden till Mercedes-Benz volymserie C-klass.

Produktionen uppgick till 1 879 629 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hemse Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG