Visa alla bilder

Husqvarna 400 Enduro 1-cyl 2-takt — 1970

Unik 8-växlad fabriksmaskin med känd tävlingshistoria då Hasse Hansson har kört denna motorcykel säsongen 1970.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En historiskt intressant enduromaskin ej testad av oss men bör inte vara några stora problem att sätta igång. Kördes senast för 10 år sedan och då gick den bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13882
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Husqvarna 400 Enduro?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En historiskt intressant enduromaskin ej testad av oss men bör inte vara några stora problem att sätta igång. Kördes senast för 10 år sedan och då gick den bra."

Beskrivning

Unik Husqvarna 8vxl enduro, 400cc med tävlingshistoria Hasse Hanssons tävlings mc säsongen 1970.
Dessa 8 växlade 400cc levererades endast till tävlingsförare i ett mindre antal och detta var en av de första som levererades säsongen 1970.
Detta var ett av Hasse Hanssons mest framgångsrika år som enduroförare Hasse är även en av Sveriges främsta enduro åkare genom tiderna med segrar 1970 i tävlingar som Novemberkåsan, Onkeltoms hutte, Sixdays i Spanien och många fler framgångar både induviduellt och i lag med just denna mc.
Hasse och flera andra enduro åkare hade blivit omkörda i ett flertal tävlingar av öststats ländernas maskiner under säsongen 1969 och det visade sig att de hade några extra växlar så Hasse och övriga Husqvarna åkare omtalade detta för Husqvarnafabriken och då tog man fram denna vinnarmaskin.
Cykeln är inte startad på ca 10 år och tanken som nu sitter på har under senare år lackats om även ljuddämparen och baknav har bytts ut annars är cykeln i stort original. Intyg från Husqvarna fabriken medföljer och viss annan dokumentation foton med Hasse och cykeln. På vissa av de äldre fotona kan man se dess gamla reg nr, så önskar man göra en registrering borde det inte vara några problem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 8-växlad 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, har inte varit körd på ett tiotal år.

 • Skick exteriör:

  Maskinen har en underbar patina, så här såg den ut när tävlingssäsongen var över, endast tanken är omlackad i originalkulör och ljuddämparen är utbytt.

 • Skick helhet:

  En mycket ovanlig tävlingsmc som bara byggdes i få exemplar till de bästa fabriksförarna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG