Visa alla bilder

Datsun 280zx — 1983

Japansk klassiker med sportig framtoning och plats för fyra. Svensksåld bil som haft en ägare de senaste 23 åren.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rostfri och fint bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14164
HASSELA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rostfri och fint bruksskick."

Beskrivning

Svensksåld 280ZX 2+2 med 2,8 liters rak sexa, insprutning. T-top och plyschklädsel. Använd av en dam som sommarbil, finbil de senaste 23 åren. Sista årsmodellen av 280ZX med det också den sista modellen som hette Datsun.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-03-09 
 • Avläst mätarställning
  213180 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar utmärkt och är en driftsäker bil. De här gjordes på beprövad mekanik med Nissans skottsäkra sexa. En bil gjord för bekymmersfritt ägande.

 • Skick interiör:

  Fräsch och komplett, fin i klädsel, finsn något släpp på brädan (se bild) och innertaket verkar släppt något. T-top med glasrutor komplett och täta. Ser fin ut i bagage och reservhjul original på plats.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack och karossen helt fri från rost. Fina skärmkanter och hjulhus. Gummikofångarna är lackerade som det begav sig på åttiotalet och den har fått en skada någon gång vänster fram. Finns några små sprickor i baklamporna. Fälgarna kan behöva en uppfräschning för att bli som nya igen. En fälg har fått en skada/buckla, men påverkar inte komforten nämnvärt.

 • Skick helhet:

  Får sägas vara en välhållen och orörd bil med sina drygt 40 år på nacken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-11-15
Ursprungsbesiktning: 1983-03-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-03-30
Senast godkända besiktning: 2018-08-14
Besiktigad tom:- 2021-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hassela

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG