Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 2,0 QV Spider — 1986

Välutrustat och sällsynt fint exemplar av Alfas klassiska Spider-modell, här i den lite ovanligare åttiotalsdoftande Quadrifoglio-versionen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd, välvårdad och särskilt välrenoverad Spider med en fyrcylindrig motorkaraktär som inte lämnar någon petrolhead oberörd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14557
SKUMMESLÖVSSTRAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 2,0 QV Spider?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd, välvårdad och särskilt välrenoverad Spider med en fyrcylindrig motorkaraktär som inte lämnar någon petrolhead oberörd."

Beskrivning

Den såldes ny i juni 1986 av Thappers Motor AB i Husqvarna och kördes förhållandevis sparsamt av sin första två ägare. En fullständig ägarlängd finns nedskriven för hand och följer med den övriga dokumentationen. Den nuvarande ägaren köper Spidern i augusti 2010 och nu följer en lite underhållande ägarkarusell under några år där ägaren köper tillbaka sin bil två gånger utan att den egentligen har varit på vägen något nämnvärt. Under "Ägarens kommentarer" nedan berättar han mera detaljerat hur det gick till.

2016 lät den nuvarande ägaren i sin mellanstint i ägarlängden göra en smärre renovering av bilen med plåtjobb i reservhjulsbaljan och trösklarna. Bilen fick även en hellackering och en sufflett tillsammans med helrenoverade originalfälgar.

En QV med kjolpaket, gummispoiler och piffig inredning i svart, grått och rött var åttiotalets tolkning av Alfa Romeos klassiska Spider som introducerades redan 1966 och tillverkades ända fram till 1993.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-06-23 
 • Avläst mätarställning
  119 145 km 
 • Kw / hk
  93 / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och fin maskin med ett vackert ljud, inte bara från en avlägsnad bakre ljuddämpare (följer med), utan även ett härligt insugsljud från Weberförgasarna (bytta från original Dellorto). Sänkfjädrarna ger en snygg stance, ett fast chassi och ett litet motstånd vid fullt rattutslag, men ett set originalfjädrar kan efter tycke och smak ge ett originalutseende och en mjukare ride för de som föredrar det.

 • Skick interiör:

  Rent och snyggt med fräscha mattor, och fina och välvårdade skinnsäten. Vintage Momo träratt och tidstypisk stereo.

 • Skick exteriör:

  Fin lack utan skador från 2016, suffletten byttes också då och är hel och fin. En lite ovanligare hardtop i bra och ombonat skick följer dessutom med. Även fälgarna är renoverade och nyskodda med bra Pirellidäck.

 • Skick helhet:

  Riktigt fint exemplar i rätt skick att vårda och fixa på sitt egna Alfisti-sätt och/eller bara köra as is, come è. Trevlig, dokumenterad och underhållande proveniens. Bagageräcke, original paraply, CTEK batteriladdare och original bilpyamas ingår.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-01
Ursprungsbesiktning: 1986-05-28 (typbes) (Ombes:19860602)
Datum i trafik första gången:1986-06-23
Senast godkända besiktning: 2021-05-11
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 21

Ägarens kommentar

"En fantastisk bil med osannolikt mycket körglädje och mycket själ som jag har ägt tre (3!) gånger sedan 2010. Uppenbarligen svår att skiljas ifrån. Jag köpte den först 2010, och sålde den på export till Danmark 2012. Nya ägaren valde dock att inte registrera in den utan annonserade 2015 ut den till försäljning i Danmark. Jag upptäckte detta och köpte därför tillbaks den och avbröt exportprocessen. Behöll den till 2017 då vi skulle flytta utomlands. Sålde den till en entusiast i Uppsala som behöll den till 2019, då han hörde av sig och undrade om jag ville ha tillbaks den då han hade blivit av med sitt garage. Givetvis så nappade jag och har ägt den se'n dess."

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skummeslövsstrand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG