Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 2,0 GTV Alfetta — 1984

Lågmilad sen tvåliters-GTV i ett i stort sett orört och bevarat skick med mycket skånsk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och trevlig åttiotals-Alfa i snygg coupéform."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14558
SKUMMESLÖVSSTRAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 2,0 GTV Alfetta?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och trevlig åttiotals-Alfa i snygg coupéform."

Beskrivning

Den såldes ny av Motortrim i Ystad i september 1984 och en av de första ägarna lär ha varit präst i Klagstorp som krockade lite och skadade en framskärm och fronten. Den stod sedan i två olika omgångar hos Auto-Classica i Ystad och däremellan var den hos en ägare på Gotland. Nuvarande ägare köpte bilen förra året i sin ambition att skapa sig en liten Alfa-samling, men ett nytt jobb till en pendelort och en flytt till ett hus utan garage gör att alla hans tre Alfor ska avyttras på auktion. Alldeles nyligen fick bilen en ordentlig men omsorgsfull rekonditionering både invändigt och utvändigt, allt för att behålla den orörda känslan. Snygg dokumentation med original garantibevis, ifylld servicebok och rostskyddsbok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-09-20 
 • Avläst mätarställning
  78000 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  För en Alfisti är det en hög igenkänningsfaktor i motor och låda. Fin förgasarfeeling och rätt känsla i spaken.

 • Skick interiör:

  Välvårdad och rekonditionerad ljus plyschinredning med ett lite solkig förarstol med en liten skada i sömmen. I övrigt är det ett helt och rent intryck i kupén.

 • Skick exteriör:

  Nyligen lackkonserverad hos Ditec i Laholm. Fint och fräscht yttre. Delvis omlackerad i front och framskärm efter en trafikskada på åttiotalet.

 • Skick helhet:

  En snygg-GTV i fin åttiotalsform med rötter i sjuttiotalet och dessutom med en låg körsträcka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-23
Ursprungsbesiktning: 1984-05-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-09-20
Senast godkända besiktning: 2021-04-13
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: skummeslövsstrand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG