Visa alla bilder
Visa film

Willys-Overland Jeep CJ2A — 1946

En CJ2A med en spännande svensk äldre militärhistorik, pedantiskt renoverad och exemplariskt välvårdad med en sällsynt fin och korrekt detaljrikedom.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här exemplaret har allt som en hardcore-connaisseur kan önska; rätt historik, all dokumentation och ett förstklassiskt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13566
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här exemplaret har allt som en hardcore-connaisseur kan önska; rätt historik, all dokumentation och ett förstklassiskt skick."

Beskrivning

Den köptes ny av den svenska armén redan 1946, ett år efter att världen hade sett slutet på ännu ett världskrig. CJ står Civilian Jeep och det var i den versionen svenska militären köpte sina fordon. De flesta såldes ut i slutet av femtiotalet, men det här exemplaret fick stanna kvar hos armén på sin originalplacering på Revingeheds skjutfält ända fram till 1969. Därefter har den en lite brokig historia. Den nuvarande ägaren köpte bilen i mitten på nittiotalet och har gjort en rullande renovering. Han är en känd pedant inom fordonshobbyn och det märks på bilens skick. Ägaren har dessutom lagt sig vinn om att hitta all utrustning och detaljer som bilen kunde ha haft som nyutrustad av arméns fordonsdetalj.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
  1969-07-10 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Beechwood Canvas 
 • Färg
  Mörkgrön 325# Svenska 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och drivlina har likt resten av bilen totalrenoverats grundligt under åren. Bilen är även utrustad med ovanlig overdrive av märket Warn. Det gör att motorvarvet kan sänkas med runt 500 rpm för lugnare landsvägskörning. Vidare har den frihjulsnav fram och styrdämpare som gör styrningen mycket lugnare i marschfart. Däcken har en korrekt militärisk hemlig mönstertyp, så kallad no trace. Allt för att förvirra eventuella spårfinnare, det ska inte gå att se vilket håll bilen har rullat.

 • Skick interiör:

  Spartanskt inre som sig bör, och renoverat med en varsam hand. Alla utrustningsdetaljer är omsorgsfullt och noggrant monterade. Även stolklädseln kommer från Beachwood Canvas.

 • Skick exteriör:

  Korrekt, vacker och oklanderlig halvmatt mörkgrön lack med alla yttre detaljer man kan tänka sig. Suffletten och alla dess detaljer är från amerikanska välkända och erkända Beachwood Canvas som anses vara den bästa leverantören.

 • Skick helhet:

  Renoverad till ett väldigt vackert originalskick, ägaren tillika renoveraren är en noggrann och mycket medveten fordonsentusiast. Tillsammans med det gamla och för utrangerade miltärfordon ovanliga Milo-numret (militära registreringsnumret) är det här en viktigt fordon med en militärhistorisk proveniens. Dessa nummer återfinns sällan på miltärfordordon då de avidentifieras när de ska säljas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-07-17 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1969-07-10 (regbes) (Ombes:19740405)
Datum i trafik första gången: 1969-07-10
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG