Visa alla bilder

Volvo V70 R AWD — 1997

Välskött saffrans-R i ett målmedvetet omhändertaget skick. En av endast 225 tillverkade i denna kulör med automat.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydligt ekipage och vägmätaren visar mycket, men utstrålningen är representativ och snygg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13427
TRÄSLÖVSLÄGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo V70 R AWD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydligt ekipage och vägmätaren visar mycket, men utstrålningen är representativ och snygg."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 2018 med ambitionen att renovera den till originalskick. Han gjorde det med en kostnad på över 50 000:- under ett par år och är nu redo för nya projekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-07-21 
 • Avläst mätarställning
  321 255 km 
 • Kw / hk
  176 / 239 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Alcantara 
 • Färg
  Saffransmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en ny kamrem och spännrulle aldeles, bromsar och belägg är bytta runt om tillsammans med nytt rostfritt avgassystem. Vidare är även den vanligt och felande bränslepumpen utbytt. Det är också en svårt placerad del att byta.

 • Skick interiör:

  Fräsch klädsel och inredning, delar av den är utbytt av nuvarande ägare. Det är rent och snyggt bland mattor, alcantaratyg och skinn.

 • Skick exteriör:

  Fint och fräscht yttre, delvis omlackerad, höger sida tillsammans med huven. Nya däck är nyligen monterade.

 • Skick helhet:

  Lång sträcka på vägmätaren som inte syns i sig på bilen i övrigt, det här är en R-modell i ett väldigt presentabelt och snyggt original samlarskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-17
Ursprungsbesiktning: 1997-06-19 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-07-21
Senast godkända besiktning: 1997-07-21
Besiktigad tom: 1997-07-21
Årsskatt: 2841 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

V70 R AWD var Volvos prestandaversion 1997, med 240hk, 4WD och 0-100 km/t på under 7 sekunder. Modellen gjorde entré i Volvohandeln i en riktig extraordinär kulör: Saffran. För första gången blir fyrhjulsdrift tillgängligt för en Volvo R-variant. V70 R Saffran gjordes bara i 621 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Träslövsläge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG