Visa alla bilder

Volvo 780 V6 — 1987

Volvos kantiga tid tolkad i en fin form. Det här är en Bertone-coupé i ett extra fint tekniskt skick med extraordinära åtgärder utförda under skalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis långmilad, men väl omhändertagen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13470
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis långmilad, men väl omhändertagen."

Beskrivning

Den förra ägaren ställde undan bilen i 10 år, och den nuvarande tog sedan hand om bilen åt sin kompis, men har själv inte brukat den mycket. Däremot har han tacksamt nog ägnat sig att se till bilen är fint funktionsduglig efter det långa stilleståndet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-02-09 
 • Avläst mätarställning
  219 210 km 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Sand metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har en intressant motorhistorik. Den förra ägaren fick någon form av motorproblem vid 20 000 mil och fick sin motor utbytt av Volvo PV till en enhet med en körsträcka på drygt 3 000 mil. Därför är också motorutrymmet i extra fint skick, och motorn i sig ser också naturligt nyare ut. Den nuvarande ägaren är verksam inom bilkyl och AC, och bilens kylsystem och klimatanläggning är därför i ett mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen har fått sig en kvalitativ och rejäl rekonditionering av en sadelmakare och är därmed i ett helt, rent och fint skick. I övrigt syns det små spår av stilleståndet i form av lite fuktmärken längs höger bakrutas nederkant,

 • Skick exteriör:

  Normal och för körsträckan bra lack och krom. Ett för modellen lite ovanligare tillbehör är den utfällbara dragkroken, en trots allt användbar detalj även på en bil med få eller inga dragambitioner.

 • Skick helhet:

  Trevlig 780 i ett presentabelt originalskick och framför allt i ett tekniskt och mekaniskt bra fungerande skick. En Volvo-historik i en eftertraktad coupéform att köra och vårda vidare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-03-04
Ursprungsbesiktning: 1987-02-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-03-10
Senast godkända besiktning: 2021-03-04
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG