Visa alla bilder

Volvo 744 GLE 2.3 — 1988

Lågmilad åttiotalare med fyra faktiska ägare. Lika sparsamt körd och omsorgsfullt omhändertagen av samtliga ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydligt, snyggt och välhållet exemplar med låg körsträcka och små spår av brukande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13445
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 744 GLE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydligt, snyggt och välhållet exemplar med låg körsträcka och små spår av brukande."

Beskrivning

Bilen har haft tre brukande ägare, den nuvarande samlar egentligen på Volvos 760-bilar, men sprang på den här 744:an genom en bekant, tyckte den var värd att rädda och har ägnat sig åt översyn och rekonditionering. Den såldes ny i Uddevalla, rullade försiktigt i Stockholmsområdet och är nu tillbaka på västkusten. Efter den första ägarens dödsbohantering försvann tyvärr det mesta av bilens dokumentation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-05-20 
 • Avläst mätarställning
  53013 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Snyggt och rent i maskinrummet, bilen har en solid och fin mekanisk känsla. En oljeservice är nyligen gjord. Bränslemätaren kan vara lite orolig efter kallstart och klockan fungerar inte. Dessa kan enkelt bytas ut eller renoveras, men den nuvarande ägaren vill inte bryta plomberingen på instrumenthuset. Det är inget man gärna gör på lågmilarbilar runt 5 000-milastracket.

 • Skick interiör:

  Helt, rent och fint förutom ett litet hål i förarsätet. I övrigt utstrålar inredningen en fräsch och fin känsla.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten, och en i stort sett orörd och bra originallack . Små skador på höger bakskärm, höger framskärm, vänster stötfångare fram och spår av ett inbrottsförsök vid höger bakdörr.

 • Skick helhet:

  Trevligt och representativt originalskick med några spår av tidigare ägares brukande. Dessa spår är bra att se som en proveniens, något som bilen berättar. Men framför allt är det här en åttiotalsbil med bara drygt 5 000 garanterade mil på mätaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-02-20
Ursprungsbesiktning: 1988-05-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-06-01
Senast godkända besiktning: 2021-03-10
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG