Visa alla bilder

Volvo 1800E B20F — 1971

En sen Volvo 1800 med insprutning och 120 hk.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En något modernare och mer kraftfull Volvo 1800 med insprutning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
280 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13511
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En något modernare och mer kraftfull Volvo 1800 med insprutning."

Beskrivning

Denna Volvo 1800E var ämnad för den amerikanska marknaden men vände i hamnen och blev kvar i Sverige.
Den är totalrenoverad och lackad för ca 14 år sedan och har gått ca 450 mil sedan dess. Den är i ett mycket bra skick och ligger fint på vägen. På senare tid har den fått nya spridare, tändstift, tänddelar, ny olja i motor, växellåda och bakaxel. Bakbromsarna är renoverade och samtidigt byttes bromsvätskan. Original klöver-aluminiumfälgar.
Med andra ord en körklar Volvo 1800E i ett mycket bra skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-11-23 
 • Avläst mätarställning
  187500 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/överväxel 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Mycket nytt.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick. Skada vid baksätet.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Något matt krom på bakstötfångare. Äldre bra omlackering.

 • Skick helhet:

  En körklar Volvo 1800E i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-06-06
Ursprungsbesiktning: 1971-11-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-11-23
Senast godkända besiktning:2019-04-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Pelle Petterson var son till Helmer Pettersson, designansvarig på Volvo. Pelle praktiserade i slutet av 1950-talet hos designföretaget Frua i Italien. Hans skisser blev de som Volvo valde när de anlitat Frua för att rita en elegant GT-bil som efterföljare till Volvo Sport (P1900). P1800 presenteras för allmänheten på bilsalongen i Bryssel redan i januari 1960 och byggdes fram till 1972 som coupe´modell. Sedan i ytterligare 1,5 år som sportbackmodell vilken fick namnet P1800 ES.
De första åren pressades plåten i England där även bilarna sattes ihop hos Jensen på licens. Under 1964 flyttades produktionen till Göteborg och bilarna fick ett S tillagt i modellbeteckningen (P1800S). Sammanlagt byggdes cirka 30.000 bilar av P1800, 1800S, 1800E och 1800 ES.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG