Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 Sport B18 (101hk Overdrive) — 1967

Volvo 142 1967 med chassienummer 27, dessutom i ett mycket bra skick. 1500 byggda som 1967 årsmodell. Bilen har tillbringat större delen av sitt liv i norra Norrland.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fullt körklar, ovanligt bra tidig Volvo 142."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13436
KARLSKOGA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fullt körklar, ovanligt bra tidig Volvo 142."

Beskrivning

Detta är ett spännande exemplar av Volvo 142. Först och främst har den ett mycket lågt chassienummer, 27, sedan har den aldrig hamnat i händerna på någon som inte vårdat den eller kört lite väl optimistiskt med den. Med andra ord så är det en tämligen orörd bil i huvudsak originalutförande. De enda plåtreparationerna som ägaren känner till är bakom huvgångjärnen i motorutrymmet samt under en framstol. Karossen har en äldre omlackering i bruksskick. Det finns några mindre bulor på kaross och främre stötfångare. Bilen har nyligen fått en motorservice, ny kylare, bromsok och skivor fram samt skivor och belägg bak. Nya huvgångjärn. Nya sommardäck på 5,5 tums tillbehörsfälgar. Originalfälgar med navkapslar medföljer. Växellåda med överväxel sitter monterat i bilen liksom Volvos GT-instrument. Originalinstrumentet medföljer med c:a 22 000 mil på mätaren. Det byttes 2017. Ett 2-tums avgassystem är monterat för bättre effekt. Ny textilmatta. En läderratt samt två kromlister medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-06-12 
 • Avläst mätarställning
  C:a 22 5000 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/overdrive 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick med fungerande överväxel.

 • Skick interiör:

  Bra bruksskick med några sprickor på stolsryggarna. Bytt golvmatta.

 • Skick exteriör:

  Bra bruksskick med några mindre bulor.

 • Skick helhet:

  En fullt körklar, ovanligt bra tidig Volvo 142.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-11
Ursprungsbesiktning: 1967-06-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-06-12
Senast godkända besiktning: 2016-10-13
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

dålig lagning gångjärn bilen har stått still länge

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlskoga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG