Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Oval — 1955

En tämligen orörd oval VW med ett patinerat yttre och en bra mekanik.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket bra rullande objekt att med varsam hand detalj förbättra, främst inredningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13437
RIMBO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket bra rullande objekt att med varsam hand detalj förbättra, främst inredningen."

Beskrivning

En av de mer eftertraktade VW med oval bakruta i ett för att vara orenoverad ovanligt bra skick. Endast reparerad genom åren men ej modifierad eller renoverad förutom motorn då en ventil fastnat vid ett längre stillestånd. Bilen är strukturellt bra men skulle må bra av en invändig uppfräshning. Den är nu uppstartad efter en längre tids stillestånd. Denna bil har ett chassinummer på dryga 800 000. Bilar som har ett chassinummer under en miljon är extra uppskattade.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-02-07 
 • Avläst mätarställning
  03000 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra bruksskick, motor genomgången och delvis renoverad. Bromsar iordninggjorda.

 • Skick interiör:

  Fuktskadat bruksskick. Ej originalmattor. Skada på förarstol samt några mindre skador i övrigt.

 • Skick exteriör:

  Skavt bruksskick. Repor och mindre skav finns. Den är aldrig svetsad sedan den lämnade fabriken.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra strukturellt bra skick men med en sliten yta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-10-23
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-10-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Under 1955 års modell bjöds det på ny klädsel. Samtidigt hade man gjort om formen på bränsletanken för mer plats till bagage. Senare under året infördes avgassystemet med dubbla pipor, ny ratt och stolar enklare att justera.
1955 passerade Volkswagen en miljon tillverkade bilar och det här året var Scania-Vabis i Södertälje världens största VW-importör. Märkesåret 1955 startade även tillverkningen av Karmann-Ghia.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rimbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG