Visa alla bilder
Visa film

Triumph TR6 — 1975

Klassik körglad engelsk sportvagn i närmast utställningskick.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Mycket bra skick. Bland de finare TR:6:or vi sett. Suffletten något sliten. Ny medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13469
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph TR6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Mycket bra skick. Bland de finare TR:6:or vi sett. Suffletten något sliten. Ny medföljer."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte TR6:an från bilfirman Gallery Aaldering i Holland 2019. Ägaren körde en lång omväg hem genom Sydeuropa och alpländer. Totalt ca 450 mil av ren njutning. Importerades därefter till Sverige.
Denna Triumph kom från västra USA till Holland 1994. Renoverades då professionellt i Holland under två år. Allt gicks igenom; motor, drivlina chassi/hjulupphängningar, kaross och inredning mm. Den fick ny lack i originalkulören Mimosa Yellow. Samma ägare 1994 till 2019, då den köptes av nuvarande svenske ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  2019-08-28 
 • Avläst mätarställning
  3667 miles 
 • Kw / hk
  76 / 103 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart läder 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under senare år har bilen uppdaterats med rostfritt sportavgassystem som ger en härlig ljudbild samt dubbla SU HS6-förgasare, som ger några extra hästar jämfört med originalförgasarna (Stromberg). I övrigt original. Har körts regelbundet, servats med oljebyten och fungerat problemfritt. Mekaniskt i mycket gott skick. Körsträckan - 3667 miles - enligt mätaren, är osäker. Har troligen snurrat flera varv.

 • Skick interiör:

  Toppskick i allt. Instrumentpanel i valnöt och Moto Lita ratt.

 • Skick exteriör:

  Givetvis ingen rost. Krom/blankdelar i bra skick. Lacken håller fortfarande mycket hög klass. Det enda negativa är att suffletten behöver bytas. Ny sufflett i mohair komplett med skydd följer med bilen. Det finns också en liten - knappt synlig - parkeringsskada på vänster dörr.

 • Skick helhet:

  Väldigt nära utställningskick. Bilen renoverades av proffs under 1994. Med bilen följer också en pärm med dokumentation i form av kvitton och en värdering som gjordes för ett antal år sedan samt en komplett verkstadshandbok.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-09-22
Ursprungsbesiktning: 2019-08-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-09-22
Senast godkända besiktning: 2019-08-28
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Triumph TR6 introducerades i januari 1969. De sista exemplaren färdigställdes i juli 1976. Under denna tid hann det produceras 91 850 exemplar varav 83 480 exporterades från de brittiska öarna.
Grundkonceptet togs från föregångaren TR5 som i huvudsak var designad av Michelotti. Tyska Karmann stramade upp front och bakdel på det som kom att bli TR6.

De USA-specade bilarna var försedda med dubbla förgasare medan europeiska bilar hade insprutning. Växellådan är manuell fyrväxlad med överväxel på trean och fyran. För en tightare körkänsla har den också kuggstångsstyrning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG