Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini Knightsbridge — 2000

Den sist importerade Mini-klassikern till Sverige och en av de sist tillverkade Rover Minis överhuvudtaget. En helt ny – men 20 år gammal – bil från the final production batch med bara 20,7 mil körda.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt ny Rover Mini i den mest exklusiva och den slutgiltiga luxusversionen, förvarad och stilleståndsunderhållen under rätt förhållanden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
357 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13562
LERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover Mini Knightsbridge?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt ny Rover Mini i den mest exklusiva och den slutgiltiga luxusversionen, förvarad och stilleståndsunderhållen under rätt förhållanden."

Beskrivning

Bilen levererades av BMW i Göteborg på hösten 2000, och den beställdes egentligen som en vit Cooper Sports av nuvarande ägare P-O. Han blev snart medveten om att produktionen av de sista Rover Minis inte skulle kunna fullföljas. Erbjudandet om att köpa det kanske sist importerade exemplaret, och dessutom i versionen Knightsbridge lackerad i kulören Sienna Gold, accepterades utan någon längre tvekan. Så kom det sig att P-O fick den sista Rover Minin som importerades till Sverige. Och så kom det sig också att han bestämde sig för att bevara Guldlock (undertecknads namngivning, kunde inte hålla mig, sorry!) i sitt leveransskick. Det behövs en stark karaktär för att inte lockas av köra sina coola små nyförvärv, men P-O har haft styrkan att stå emot den lockelsen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-11-07 
 • Avläst mätarställning
  207 km 
 • Kw / hk
  43 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Sienna Gold 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den gamla konstruktionen i form av BMC A-motorn fick, för att klara utsläppskraven, en katalysator och en tvåpunkts bränsleinsprutning från dåvarande MG ZF. Motorkaraktären blev därmed också mer vridstark och tillsammans med en högre slutväxel fick de här Minisarna en mera vuxen drivlina, om det lite trista uttrycket tillåts. Längre 1:a och ett lägre motorvarv i en lite mer samtida trafikrytmisk landsvägcruising.

 • Skick interiör:

  Här har grundkonstruktionens avskalade och asketiska interiörer fått sig en diametralt motsatt tolkning. En typisk och oemotståndlig brittisk hantverksfeeling med ljust skinn och träinlägg högt och lågt i kupén. Den dåtida ägaren BMW:s influenser gör sig påminda med en Blaupunkt musikanläggning.

 • Skick exteriör:

  Vackert guldmetallic och ett yttre som säger going out with style i ett exemplariskt bevarat nyskick. En rolig detalj är att man kan urskilja tillverkningsfästen för karossens vagga. De är inte lackerade eller rostyddsbehandlade. Den är även utrustad med ett Sports Pack vilket innebär effektiva Koni stötdämpare och 13-tumsfälgar med passande 175/50/13 Dunlop däck (förstås). Den bestyckningen medför en begränsad vändcirkel då de annars skulle ta i inne i hjulhuset vid fullt rattutslag. Allt för konsten and for the looks.

 • Skick helhet:

  The Mini, Hundkojan i Sverige, har likt andra samtida småbilskompisar som Volkswagen Typ 1 och Citroën 2CV berört, brukats och älskats av miljoner människor i alla kulturer. Och här är Kojan i den absolut sista tolkningen i ett absolut nyskick. En dylik bil är en rar bil och ska som sådan vårdas och värderas för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-30
Ursprungsbesiktning: 2000-10-27 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-11-24
Senast godkända besiktning: 2000-10-27
Besiktigad tom: - 2004-09-30
Årsskatt: 913 kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lerum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG