Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini Cooper Sports — 2000

Ett nyskicksexemplar i den exteriört hårdaste versionen av den sista årskullen av Mini-gänget, en hommage till den sportiga och tävlingsframgångsrika Austin Mini Cooper S. Körsträckan uppgår till 164 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ny bil, lite brukad och lagrad i rätt temperatur. Här är det alla rätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
301 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13563
LERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover Mini Cooper Sports?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ny bil, lite brukad och lagrad i rätt temperatur. Här är det alla rätt."

Beskrivning

"Jag köpte den för att rädda den till eftervärlden", berättar den nuvarande ägaren P-O. Han hade redan då köpt 40-årsjubileumsbilen i Mulberry Red och dessutom beställt en vit Cooper Sports. Men osäkerheten över huruvida Rover i sin ägar/övertagande-konflikt med BMW skulle hinna bygga den beställda bilen gjorde P-O orolig. "Helvitte, tänk om...?" Bättre då att agera med säkerhet. Och där i bilutställningen hos BMW Göteborg på Mölndalsvägen stod en röd/vit Cooper Sports och lockade. En lagerbil, registrerad och färdig för leverans. Den bästa ursäkten för en fordonsentusiast inför sig själv är att känna att man räddar ett fordon. Man gör en kulturhistorisk gärning. Det gjorde P-O. Han räddade den. Nu har Coopern rullat 164 mil. Det blev ändå ett par träffar och utställningar genom åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  1999-11-25 
 • Avläst mätarställning
  1641 km 
 • Kw / hk
  43 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Solar Red/Old English White 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den gamla konstruktionen i form av BMC A-motorn fick för att klara utsläppskraven en katalysator och en tvåpunkts bränsleinsprutning från dåvarande MG ZF. Motorkaraktären blev också mer vridstark och tillsammans med en högre slutväxel fick de här Minisarna en mera vuxen drivlina, om uttrycket tillåts. Längre 1:a och ett lägre motorvarv i en lite mera samtida trafikrytmisk landsvägcruising.

 • Skick interiör:

  Svart skinn med en benvit piping som matchar inläggen i ratten, och dessutom instrumentens siffertavlor. De senares utseende och stil hittade man även på Rover 75 som ju var en BMW-konstruktion. På några Cooper Sports satt det en eftertraktad instrumentpanel i aluminium. Här är det en i trä och ägaren köpte för säkerhets skull även en i aluminum för eftermontage, men insåg att det skulle ändra på originalspecifikatione. Den panelen säljs seperat av ägaren själv.

 • Skick exteriör:

  Klassisk och snygg lackkombination i ett exemplariskt nyskick, inget annat är att förvänta. Samma gäller naturligtvis för krom och fälgar.
  Dessa Minis är utrustade med ett Sports Pack vilket innebär effektiva Koni stötdämpare och 13-tumsfälgar med passande 175/50/13 Dunlops (förstås). Den bestyckningen medför en begränsad vändcirkel då de annars skulle ta i inne i hjulhuset vid fullt rattutslag. Allt för konsten and for the looks.

 • Skick helhet:

  Räddad till eftervärlden i ett nyskick med 1641 kilometer på mätaren ställer en del krav på en entusiastisk köpare. Samtidigt behöver en ny ägare inte vara rädd för att låta bilen få rulla några mil om året. Det mår den bra av och det det påverkar sannolikt inte värdet negativt. Viktigast är ändå rätt vård, förvaring och omhändertagande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-30
Ursprungsbesiktning: 1999-11-12 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-05-19
Senast godkända besiktning: 2015-06-08
Besiktigad tom: - 2016-06-30
Årsskatt: 913 kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lerum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG