Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini 40 Jubilee — 1999

Ett särdeles speciellt exemplar av jubileumsversionen Mini 40. Speciell i bemärkelsen som en modell av de sista Minis och särdeles speciell för sin totala körsträcka på 24,6 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ny bil där det viktigaste har varit stilleståndsunderhållet. Det har skötts exemplariskt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
320 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13561
LERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover Mini 40 Jubilee?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ny bil där det viktigaste har varit stilleståndsunderhållet. Det har skötts exemplariskt."

Beskrivning

Rover Mini fanns i en rad olika Limited Editions beroende på årsmodell och marknad. En Mini 40 från 1999 är den sista jubileumsversionen och den nuvarande ägaren P-O köpte den som en liten hyllning/feeling till sig själv och sin entusiasm för bilmodellen. Han grundlade sitt eget Mini-behov redan 1966 med Cooer S, fortsatte 1969 med en likadan och har sedan dess alltid haft Minis i någon form. Brukat, tävlat, byggt, renoverat och samlat på dem. Nu är det dags att lätta på det nya Mini-gänget, där denna Mini 40 är en i trion. Men hans andra äldre Minis finns kvar i samlingen och P-O:s Mini-kulturgärning fortsätter tillsammans med hans son Anders.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1999-06-04 
 • Avläst mätarställning
  246 km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mullberry Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den gamla konstruktionen i form av BMC A-motorn fick för att klara utsläppskraven en katalysator och en tvåpunkts bränsleinsprutning från dåvarande MG ZF. Motorkaraktären blev också mer vridstark och tillsammans med en högre slutväxel fick de här Minisarna en lite mera vuxen drivlina, om uttrycket tillåts. Längre 1:a och ett lägre motorvarv i en modernt trafikrytmisk landsvägscruising.

 • Skick interiör:

  Matchande vinröd skinnklädsel med benvit piping som matchas av inlägg på ratt och växelspaksknopp. Den har också den eftertraktade instrumentpanelen i aluminium som Mini 40 var först . Allt i ett bedårande nyskick, förstås.

 • Skick exteriör:

  Kulören Mulberry Red var förbehållen MIni 40, och på bakskärmarna satt det en speciell guldig dekal med en pinstripe längs midjan fram till dörren. Dessa saknades på P-O:s exemplar då de aldrig applicerades på exportversionerna, men han lyckades få tag i ett set och montera själv. Bilen är utrustad med ett Sports Pack vilket innebär effektiva Koni stötdämpare och 13-tumsfälgar med passande 175/50/13 Dunlops (förstås). Den bestyckningen medför en begränsad vändcirkel då de annars skulle ta i inne i hjulhuset vid fullt rattutslag. Allt för konsten and for the looks.

 • Skick helhet:

  En ny bil med allt vad det innebär, en samlarbil som är en äldre bil i ett leveransnyskick. Den är aldrig besiktigad, likt den andra nya Minin på auktionen. Ett sådant skick kan en del huvudbry för en ny ägare, oavsett vad man väljer att göra, men förmodligen kan ett mycket försiktigt brukande ändå bevara värdet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-30
Ursprungsbesiktning: 1999-05-15 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-07-15
Senast godkända besiktning: 1999-05-15
Besiktigad tom: - 2003-03-31
Årsskatt: 913 kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lerum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG