Visa alla bilder

Rover 820 TI Turbo Coupé — 1995

Ovanlig Rover med härlig läderklädsel och mycket klös i maskinen.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Rovermodell i originalskick. En del repor i lacken. Fin interiör förutom locket över instrumentpanelen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13510
KIL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover 820 TI Turbo Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Rovermodell i originalskick. En del repor i lacken. Fin interiör förutom locket över instrumentpanelen."

Beskrivning

Extrautrustning: Taklucka och Vitessefälgar. Besiktigad utan anmärkning: 2020-09-25

Nuvarande ägare har ärvt bilen efter sin far, som hade många fordon när han gick bort för något år sedan. Just den här bilen var faderns stora ögonsten. Han köpte Rovern 2005 efter den andre ägaren i Sverige.
Rovern köptes ny av Marco Spiniello sommaren 1995 hos La Modecar, en Roveråterförsäljare i Carpi, Italien. Bilen fanns i familjen fram till 2002 då den byttes in hos Citroënförsäljaren i Esch-sur-Alzette i Luxembourg, dit familjen Spiniello flyttade. Där köptes den av en svensk som importerade Rovern till Sverige 2003 när han flyttade hem till Göteborg igen.
Från 2005, när fadern köpte bilen, så gick den sparsamt i flera år och ställdes i garage 2007 och där har den stått, förutom att den har startats och körts ett par gånger om året. Den senaste besiktningen som fadern gjorde var 2013 och sedan dess så har bilen körts 120 km.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2003-05-14 
 • Avläst mätarställning
  136 540 km 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Ljust läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skicket på både motor och växellåda bedöms som bra, inga missljud eller läckage. Bromsarna har gåtts igenom, uppsmörjda och i bra skick. Hjulen är i fint skick och däcken är nya sedan i september 2020. Bilen genomgick en service hösten 2020 med nya tändstift, nytt olje- och luftfilter och ny fräsch olja. Den fick även ett nytt batteri hösten 2020.

 • Skick interiör:

  Skinnklädseln har vid flera tillfällen smörjts, fettats och underhållits enligt konstens alla regler, nu senast vid rekond av bilen i höstas. Innertak, insidan på dörrar och golvmattor är i mycket fint välvårdat skick. Alla instrument fungerar som de skall. Bilrutorna är i fint skick och de bakre rutorna är mörktonade. Ett mycket bra reservhjul finns i bagageutrymmet.
  Det enda tråkiga är att panelen har släppt över instrumentbrädan, vilket tydligen är väldigt vanligt på Roverbilar. Det skall vara lätt åtgärdat med ett bra lim och några tvingar en varm sommardag, då panelen är rejält uppvärmd.

 • Skick exteriör:

  Karossen är i fint skick, ingen rost och inga bucklor. Skärmhusen har heller inga rostangrepp. Originallacken är i fint bruksskick men med en del repor. Allt krom och alla lister är i bra skick. Bilen rekonditionerades på bilrekondfirma i november 2020.

  Det finns en spricka - troligen orsakat av ett stenskott -i vänster blinkersglas fram.

 • Skick helhet:

  Bilen har vårdats mycket väl de senaste 15 åren och har inte körts på vintern. Den har stått i varmgarage året runt. Bilen är i helt orenoverat originalskick. En del repor finns i lacken och man behöver åtgärda panelen över instrumentpanelen. Eventuellt så kan man behöva byta ut gummidetaljer och bussningar i upphängningar och fjädringar.
  Handlingar, servicebok, manual (alla på italienska) och kvitton finns på bilen. Det finns även en kartbok med serviceställen i Italien. Även alla besiktningsprotokoll finns sedan bilen importerades till Sverige. Bilen har bara körts 120 kilometer sedan 2013.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-12-02
Ursprungsbesiktning: 2003-05-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-05-21
Senast godkända besiktning: 2020-09-25
Besiktigad tom: - 2021-11-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Jag skulle vilja påstå att Rover 820 TI Coupé är en blivande klassiker när väl fler får upp ögonen och upptäcker vilken vacker bil det är och dess smakfulla, rena linjer. Det finns mycket körglädje i bilen och det är ett gediget Brittiskt hantverk.

Fakta om modellen

Rover 820 TI Coupé är en mycket ovanlig modell och i Sverige skall det endast finnas tre rullande exemplar kvar, enligt den Svenska Roverklubben. Totalt i världen uppskattas det till ett femtiotal exemplar. I mitten av nittiotalet så valdes Rover 820 TI Coupé till den vackraste bilen det året av flera europeiska motortidningar. Bilen är en tvådörrars coupé och har plats för tre passagerare.Rover 820 TI Coupé tillverkades mellan åren 1994 och 1999.

Tekniska data:
Drift: Framhjulen
Motor: Tvärställd 4 cylinders bensinmotor, 1994 cm³, 16 ventiler och med turbokompressor
Motorstorlek: 1994 cm²
Motoreffekt: 200 hk/147 kW
Vridmoment: 240 Nm @ 2100 varv/min
Acceleration: 0-100 km/h: 8 sekunder
Toppfart: 240 km/h
Växellåda: 5-växlars manuell

Bränsleförbrukning
Landsvägskörning: 7,7 l/100 km
Stadskörning: 11.8 l/100 km
Bromsar fram: Ventilerade diskar (285 mm)
Bromsar bak: Solida diskar (260 mm)
Vikt: 1350 kg
Kaross: 2-dörrars Coupémodell

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kil

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG