Visa alla bilder
Visa film

Packard Clipper 6 Coupé — 1946

Ovanlig efterkrigs coupé i toppskick med fina Art Deco detaljer.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig bil som är proffsigt renoverad både in och utvändigt, går fint och hänger bra med i dagens trafikrytm. Ser inget av vikt att åtgärda, bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
207 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13579
VÅXTORP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Packard Clipper 6 Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig bil som är proffsigt renoverad både in och utvändigt, går fint och hänger bra med i dagens trafikrytm. Ser inget av vikt att åtgärda, bilen är körklar."

Beskrivning

För sin tid modernt strömlinjeformade Packard Clipper i mycket fint skick med inredning i utställningsskick där ytterst lite lämnats åt slumpen. Lacken är en äldre omlackering men fortfarande prydlig och fin. Denna bil som länge tillhört Jännaholms Bilmuseum ställdes av redan 2007 och nuvarande ägare köpte den på auktionen vi höll 2018. Han har servat och kört en del med den sommartid och njutit av dess fina gång. Dock räcker tiden dåligt för att hinna med att köra i den utsträckning han vill så han låter den gå vidare till någon entusiast att ha glädje denna Clipper.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
  1988-09-30 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Man 3 vxl + overdrive 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och stabilt på vägen. Overdriven fungerar perfekt på 2:n och 3:n.
  Bromsar tar bra.

 • Skick interiör:

  Proffsigt omklädd inredning i toppskick.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering som är i fint skick med få bättringar och dammkorn. Fint krom och fälgar.

 • Skick helhet:

  Fantastiskt lyxig milstolpe med härliga Art Deco-detaljer. Helrenoverat toppexemplar som är körklar för sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-07-04
Ursprungsbesiktning: 1988-09-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-09-30
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

När linjesköna Packard Clipper presenterade 1941 blev det snart en riktig milstolpe med sin moderna design som både var bredare, längre och lägre än sina konkurrenter. Timingen för Clipper kunde dock inte ha varit värre. Ja, första året gick bra med 16 000 byggda bilar men året efter byggdes enbart några tusen och snart stoppades all tillverkning för att istället koncentreras på krigsmateriel.
Clipper kom först med den stora raka åttacylindriga motorn på 165 hk men gick senare också att få med sexcylindrig motor på 245 kubiktum och 105 hk. Från början såldes Clipper enbart som fyrdörrars Touring Sedan men sedan också som tvådörrars Club Sedan.
Packard höll mycket hög byggkvalitet, lyx och stil. Kanske särskilt inredningen med sina många vackra Art Deco-detaljer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Våxtorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG