Visa alla bilder

MG TF 1250cc — 1954

En av de mest eftertraktade MG-bilarna från 1950-talet.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett bra grundskick men som behöver ses över efter en tids stillestånd. Vissa detaljer behöver kanske plockas isär och sättas ihop igen på ett korrekt sätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 476SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13367
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett bra grundskick men som behöver ses över efter en tids stillestånd. Vissa detaljer behöver kanske plockas isär och sättas ihop igen på ett korrekt sätt."

Beskrivning

MG TF var den sista klassiska Midget modellen och var i produktion mellan 1953 till 1955. Den hade lite lätta modifieringar till föregående modell, en ny kylare, strålkastare inbyggda i skärmarna och ny instrumentbräda med åttakantiga instrument som var formad som MG-skölden. Den efterföljdes av MGA som kom 1955.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2001-06-13 
 • Avläst mätarställning
  05026 miles 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra men behöver en översyn. Startmotorn hänger sig ibland. Nytt batteri och nyligen uppstartad. Nyservade bromsar.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Passagerarstolen behöver skruvas fast.

 • Skick exteriör:

  Bra ytfinish på lacken men om man letar kan man se underliggande sliprepor. Man behöver se över belysningen.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra grundskick men som behöver en kunnig person som rättar till tidigare renoveringsmissar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-05-30
Ursprungsbesiktning: 2000-06-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-06-13
Senast godkända besiktning: 2017-06-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG