Visa alla bilder

MG MGA Coupé 1500 — 1956

I stort sett komplett coupé-objekt utan handlingar, men allt tyder på att den är såld ny i Sverige. Vilat länge i vedboden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis komplett enligt vår bedömning, värd att rädda från vedboden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12907
ÖSTERFÄRNEBO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis komplett enligt vår bedömning, värd att rädda från vedboden."

Beskrivning

Bilen säljs av ett dödsbo, ett renoveringsobjekt med ett befintligt chassinummer. Dödsboet har gjort ansökan till Landsarkivet i Härnösand om sökning på chassinumret. Av numret kan vi i alla fall utläsa att det är en högerstyrd exportvagn med 1500-motor och en cellulosalack i färgen Orient Red. Årsmodellen bestäms av serienumret och av det att döma verkar den vara från 1956. Vidare har bilen med stor sannolikhet körts i mellan-Sverige och/eller Norrland innan den hamnade hos den nuvarande ägaren.
Kuriosa: Enligt verifierade uppgifter har den här MGA:n en gång i tiden tillhört sångaren i progg- och barnfavoritorkestern Mora Träsk, Leif Walter. Han är också meddelad att den nu är funnen och att den går på auktion. Walter lär ha blivit mycket nostalgisk när uppgifterna presenterades. Vi får hoppas att någon bild eller dokument som styrker ett tidigare registreringsnummer kan grävas fram av honom.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  19 579 km 
 • Kw / hk
  50 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte kontrollerad om den går runt eller ej.

 • Skick interiör:

  Skinnstolarna är oväntat fina och kan säkert renoveras riktigt fint med dagens teknik och lädersmörj. I övrigt är inget väsentligt demonterat eller saknas.

 • Skick exteriör:

  Röd gammal lack i originalkulör, Orient Red. Sannolikt är det även den gamla cellulosalacken. Karosseridelarna är lite rostangripna. Bakre stötfångare gick inte att hitta bland alla delar vid dokumentationen.

 • Skick helhet:

  En vettigt objekt med förhoppningsvis snart funna handlingar och identitet. Bilen har även figurerat i den svenska MG-klubbens matrikel, men utan registreringsnummer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Österfärnebo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG