Visa alla bilder

Mercedes-Benz 220Sb 6-cyl — 1963

En Mercedes 220Sb köpt ny av nuvarande ägarens far som var diplomat. Därför är bilen nysåld i Bryssel.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel i ett mycket trevligt brukskick som just är uppstartad efter en längre tids stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13564
NYNÄSHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220Sb?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel i ett mycket trevligt brukskick som just är uppstartad efter en längre tids stillestånd."

Beskrivning

Kassettradio med speciellt lås för att eventuell tjuv inte skulle kunna bruka densamma.
Extraljus. Servicebok och instruktionsbok samt diverse delar medföljer. En bil i ett jämt, bra skick som precis är uppstartad efter att ha stått sedan mitten av 1980-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  33600 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har varit stillastående sedan mitten av 1980-talet men är nu uppstartad.

 • Skick interiör:

  Förvånansvärt bra skick efter så många år. Den måste ha behandlats med försiktighet och omtanke. Några mindre skador finns.

 • Skick exteriör:

  En bil i ett mycket trevligt bruksskick. Framskärmarna är utbytta för länge sedan till orostbara plastskärmar. De ser bra ut.

 • Skick helhet:

  Ett mycket trevligt brukskick på en bil som just är uppstartad efter en längre tids stillestånd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-03-13
Ursprungsbesiktning: 1963-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-01-01
Senast godkända besiktning: 1986-01-09
Besiktigad tom: - 1988-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Daimler-Benz klassiska sexcylindriga Heckfloße W111 tillverkades mellan 1959 och 1971. Karossen som delades med fyrcylindriga 190 hade 145 millimeter längre nos för att rymma den raka 2,2-liters sexan. Panoramarutor och fenor som varit högsta mode i USA gjorde snart att bilen såg lite omodern ut och därför presenterades efterföljaren W108 redan 1965. Heckfloße levde dock kvar ändå, bland annat som 230S – som var instegsmodellen i S-klassen. 220S som tillverkades mellan 1960 och 1965 gick att få antingen med insprutning eller dubbla Solexförgasare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nynäshamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG