Visa alla bilder
Visa film

Land-Rover 88 Series III — 1977

Grovt, kort och svårt charmigt exemplar av världens mesta miljöbil, och det epitetet ska ses i ett längre och nyttigare perspektiv.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Original-rå utstrålning och en säregen charm som utmanas av ett senare tolkat mattsvart grovt yttre. Tillsammans blir det svårt att motstå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13195
YNGSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Land-Rover 88?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Original-rå utstrålning och en säregen charm som utmanas av ett senare tolkat mattsvart grovt yttre. Tillsammans blir det svårt att motstå."

Beskrivning

Med minimala tillverkningsresurser tagna i anspråk genom åren, antal fortfarande verksamma fordon och med en hög nyttofaktor är det få eller inget fordon som kan mäta sig ur en sådan miljöaspekt med den klassiska Land Rovern. Samma pressningsvektyg med små variationer och många delar gemensamma genom årsmodellerna ger fördelar som är värda att väga in. Och att indiska Tata tog över 2008 efter Fords inblandning i den brittiska klenoden får historiskt sett ses som en snygg räddning av ett tungt varumärke. I Indien vet man i alla fall hur man spelar cricket.
Det här exemplaret har haft sin fysiska hemvist i norra Österlen i Skåne i många år, och har en minst sagt bruksvänlig utstrålning. Nuvarande ägare är bosatt i Stockholm, men bilen finns kvar i föräldrahemmet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-12-02 
 • Avläst mätarställning
  83 260 km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Diesel  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Dieselmotorn har en skön traktorfeeling, den startar lätt och har det där trygga dunket och knattret som en sådan här motortyp alltid ger. Växellåda, hög- och lågväxel och spärrar funkar fint utan problem.

 • Skick interiör:

  En spartansk inredning som sig bör, och utan skador. Känns fräsch och ser för fordonstypen representativ ut.

 • Skick exteriör:

  Någon gång har den blå originallacken utan underarbete lackerats över med en mattsvart färg. Det syns tydligt där den svarta färgen flagnar av. För någon med lackborttagning, polering och puts på hobbylistan borde det gå att återställa den blå originallacken som ser ut att vara orörd under det svarta. Ett extra tak/bakruta i originalfärg följer också med.

 • Skick helhet:

  En arbetskompis på entusiastnivå och en klassiskt cool no-nosense-bil i ett skönt oömt och användbart skick som heller inte skäms för sig. En Land Rover av den här kalibern är svår att vara oberörd inför. Den nuvarande ägaren levererar bilen nybesiktigad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-11-06
Ursprungsbesiktning: 1977-12-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-12-02
Senast godkända besiktning: 2016-07-19
Besiktigad tom: - 2018-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Land Rover är ett brittiskt terrängfordon som tillverkades av Rover Company från 1948 tills 1967. Från 1968 tog British Leyland över och Serie III som objektet ovan introducerades 1971 och tillverkades till 1985. Serie III gjordes i många exemplar, runt 440 000 stycken tillverkades mellan 1971-1985. Synliga uppgraderingar Serie III fick var ny instrumentpanel och en plastgrill istället för den traditionella rutiga trådgrillen. Motorn fick även en uppgradering med 5 ramlager istället för 3.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Yngsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG