Visa alla bilder

Kawasaki 500 Mach lll H-1 3 cyl 2-t — 1970

Sällsynt Kawa i toppskick!

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En härlig representant för japansk mc-teknik från 60-70 talet. En 3-cylindrig värsting från sin tid, mycket lite körd sedan helrenovering. Behöver inga direkta åtgärder utan är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12651
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Kawasaki 500 Mach lll H-1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En härlig representant för japansk mc-teknik från 60-70 talet. En 3-cylindrig värsting från sin tid, mycket lite körd sedan helrenovering. Behöver inga direkta åtgärder utan är körklar."

Beskrivning

En av de snyggaste maskiner från denna period är just Kawasaki 500, här i ett snyggt renoverat toppskick. Mc:n är såld ny i Norge och renoverad där för ca 15 år sedan. Nuvarande ägare tog hit den 2018 och registrerade in den men har inte tid att använda den varför den säljs vidare till någon som vill ta över och vårda en japansk klassiker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  2018-10-25 
 • Avläst mätarställning
  11790 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går enligt ägaren fint och har ett härligt två-takts sound. Ej testad av BWA.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Proffslack och toppfinish i krom och övriga detaljer. Endast få bruksspår sedan renovering.

 • Skick helhet:

  Sällsynt mc i toppskick körklar och besiktad för alltid.

Fakta om modellen

Kawasaki H1 500 Mach III ”The Widowmaker”
Kawasakis tidiga 500 trippel blev världsberömd för sin acceleration, 12 sekunders repor på 402m strippen i standardutförande! Men den blev ökänd för sina dåliga vägegenskaper, egenskaper så dåliga att den blev känd som ”Änkemakaren” (The Widowmaker)
Ett av problemen med dom tidiga tripplarna (1968-1972) är tendensen att gå på bakhjulet, det är inte bara enkelt att få upp den på bakhjulet, den går på bakhjulet i motorvägsfart om du är oförsiktig! Det var den korta hjulbasen och den hysteriska effektkurvan i kombination med det lika hysteriska effekt/vikt förhållandet 60hk/188kg som gjorde den ”lynnig” att hantera.
Det är också dessa faktorer som gör dem så sällsynta i våra dagar eftersom många av dem kvaddades, dessutom var den rent mekaniskt långt från fulländad och många av dom nöp och skar på mittencylindern, faktorer som gör dem extra svåra att få tag på!

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG