Visa alla bilder
Visa film

Citroën ID20 F Break — 1972

Trevligt och användarvänligt renoverat exemplar av DS-familjens kombiversion som fram till 1973 gick under modellnamnet ID20, och som idag en av de mera exklusiva i DS-gänget.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Cool, snygg och pålitlig Break i ett fint renoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
195 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13571
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën ID20 F?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Cool, snygg och pålitlig Break i ett fint renoverat skick."

Beskrivning

Som kombibil jobbade de hårt och användes hårt till slutet. Det finns inte många kvar, helt enkelt. Det här exemplaret brukades normalt under sjuttio- och åttiotalet av par ägare, och ställdes sedan undan i många år. Togs ut och besiktigades 2000, och därefter ställdes den undan igen. Nuvarande ägare köpte bilen 2017 och renoverade den under det året och 2018 med ambitionen att kunna bruka bilen med pålitlighet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-09-13 
 • Avläst mätarställning
  88 026 km 
 • Kw / hk
  72 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Bleu Camargue 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den har förmodligen gått 18 800 mil, mätaren har sannolikt slagit över en gång. Den nuvarande ägaren har bytt koppling, tryckregulator, hydraulpump, kamkedja, kamkedjesträckare, vattenpump, bromsar och kylare. Vidare är alla fjädringsdon utbytta till nya och ett nytt rostfritt avgassystem är monterat. Det senare ger en fin metalliisk klang åt ljudet.

 • Skick interiör:

  Bilen har original säten och dörrsidor, men alla mattor och dörrsidan på förarsidan nya. Bilen dessutom fått ett nytt limmat innertak.

 • Skick exteriör:

  Lackerad och rostlagad. På trösklarna sitter det också rostfria täckplåtar som normalt återfanns på de bättre utrustade DS-modellerna.

 • Skick helhet:

  En Citroën DS/ID Break i ett bra och värdigt skick är en uppskattad samlarbil i många kretsar. På det internationella 50-årsjubiléet 2005 i Paris var de exklusiva och mycket högt värderade cabriolet-versionerna ungefär att jämföra i antal med Break-modellerna. Det säger lite om hur en vanligare bruksbil kan ändras i värdering och dignitet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-08
Ursprungsbesiktning: 1972-09-13 (regbes)(Ombes:19740522)
Datum i trafik första gången: 1972-09-26
Senast godkända besiktning:2021-04-23
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG