Visa alla bilder
Visa film

Austin A 40 Countryman 1.2 — 1952

Ovanlig engelsk herrgårdsvagn i bra skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig entusiastbil som efter en service fungerar fint. Har vad jag kan se klarat sig bra från rost och träet i skåpet verkar friskt. Vill man ha den riktigt fin bör den lackas om, det finns många olika färgkombinationer på denna modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13580
VÅXTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin A 40 Countryman?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig entusiastbil som efter en service fungerar fint. Har vad jag kan se klarat sig bra från rost och träet i skåpet verkar friskt. Vill man ha den riktigt fin bör den lackas om, det finns många olika färgkombinationer på denna modell."

Beskrivning

Engelsk kombi som har haft få ägare sedan den registrerades 1987, är i ett trevligt originalskick förutom lacken. Denna bil har stora möjligheter att bli en uppskattad och omtyckt entusiastbil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1987-04-14 
 • Avläst mätarställning
  69794 km 
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Brunt skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, behöver lite service då den inte körts mycket den senaste tiden.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i fint patinerat skick.

 • Skick exteriör:

  Enklare omlackering med en del repor och skador. Gummilister runt rutorna torra. Vettigt krom och fälgar. Däcken byttes för 4-5 år sedan till en kostnad av ca 10000,- och har körts sparsamt sedan dess.

 • Skick helhet:

  En ovanlig och rolig herrgårdsvagn som väcker uppmärksamhet vart man än kommer. Trevlig utflyktsbil eller reklamvagn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-04-16
Ursprungsbesiktning: 1987-04-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-05-01
Senast godkända besiktning: 2017-04-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Austin A40 Devon/Dorset (1947-56)
Efter introduktionen av den stora Princess-modellen var det dags att presentera en bil för massorna. A40-modellen följde samma konstruktionsupplägg som de större efterkrigsbilarna. Bilen var byggd på en separat ram, med individuell framvagnsupphängning med skruvfjädrar och stel bakaxel med bladfjädrar. Motorn var modern för tiden med toppventiler. Den var kopplad till en fyrväxlad växellåda med osynkroniserad förstaväxel.

Först ut var fyrdörrarsversionen A40 Devon. Den fick snart sällskap av tvådörrarsversionen A40 Dorset. Senare kompletterades programmet med kombi-versionen Countryman och två lätta lastbilar: en skåpbil och en pickup.

Dorset-modellen försvann redan 1951 på grund av vikande efterfrågan: endast 15 939 bilar byggdes. Devon-modellen ersattes 1952 av A40 Somerset, efter 273 958 byggda exemplar. Countryman och de lätta lastbilarna fortsatte att byggas fram till 1956. Kombin byggdes i 26 857 exemplar, de lätta lastbilarna i hela 140 060 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Våxtorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG