Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 170 D — 1951

Svensksåld högerstyrd diesel-170, en minst sagt ovanlig modell och specifikation, har varit utställd på museet i över 50 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt grundskick för att få den på rull som den är. En sådan orörd charm är det många som uppskattar idag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16763
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170 D?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt grundskick för att få den på rull som den är. En sådan orörd charm är det många som uppskattar idag."

Beskrivning

Den registrerades för trafik i Sverige på hösten 1952, är högerstyrd, har en miles-mätare, oljetryck i psi och en extra tempmätare graderad i C°. Historiken är därför lite svårtolkad, men ger onekligen utrymme för intressanta tolkningar. Senaste godkända besiktningen gjordes 1973.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1952-10-09 
 • Avläst mätarställning
  7 179 miles 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, men startar inte. Bilen arbetas på under auktionstiden med en uppstartsservice, texten kommer att uppdateras. Nytt batteri har monterats. Motorn är komplett. Fina hjul med blanka navkapslar och äldre däck. Bromsarna sitter fast.

 • Skick interiör:

  Hel klädsel, bra innertak och dörrsidor. Några fönstervevar är omonterade, men följer med (bilder). Instrumentpanelen och mätarna är ok och komplett, även om det finns skador, ytrost och oxidering på detaljer och reglage. Gummimattorna är slitna och trasiga och hela interiören behöver en ordentlig rengöring.

 • Skick exteriör:

  Bra generellt skick exteriört. Det finns blåsor framskärmarna och under reservhjulet. Lite ytrost på bagageutrymmets golv och runt grillen. Underredet är bra med lite ytrost på vissa ställen och några äldre svetsarbeten. Lacken är presentabel, men blir förstås bättre efter en polering. Några repor och lackskador finns. Kromdetaljerna är blanka med lite oxid.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett bra grundskick. Efter en mekanisk genomgång/renovering går det säkert att få den i trafik med resten av bilen i ett övrigt befintligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1973-12-28
Ursprungsbesiktning: 1952-10-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1952-10-09
Senast godkända besiktning: 1973-02-28
Besiktigad tom: 1974-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG