Visa alla bilder

Volvo V70 Sport edition 2,5 — 2004

Ovanlig och tidig modell av V70 Sport edition. Med samma ägare sedan ny och blott 2368 mil på mätaren är den i ett makalöst skick - närmare ny bil går inte att komma.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett närmast häpnadsväckande nyskick - känns, går och ser ut som en ny bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
154 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15914
SKÖVDE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo V70 Sport edition?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett närmast häpnadsväckande nyskick - känns, går och ser ut som en ny bil."

Beskrivning

Sport edition var en rikligt utrustad modell som kom i antracitgrått med silverfärgade accenter. Motorvalen för denna version var tre, en 2,5 liters turbo, T5 och D5-motor. Den här bilen har den förstnämnda av dom.

Det är en mycket tidig 2004 med tillverkningsdatum redan i april 2003. I juli samma år såldes den ny hos Bilia i Mariestad. där nuvarande ägare varit trogen Volvokund sen innan.

Utöver den vanliga utrustningslistan valde man till en spoiler på bakluckan och dragkrok. Den senare har aldrig använts. Troligen har denna tidiga bil varit menad för kampanj/aktivitet hos återförsäljare. Bilia i Mariestad och Skövde skall ha fått var sitt exemplar av denna specialmodell . Med i bilen finns nämligen en sportbag. Den innehåller en ryggsäck, fotboll, boulespel, hopprep, fleecefilt och en hopfällbar pall. Ett par gåstavar ingick också. Allt ligger kvar i väskan i obrutna förpackningar. Med bilen finns även en box, ett slags presskit med en specialfolder för just Sport edition, samt ett VHS videoband. Den kassetten är aldrig spelad och hela boxen är i nyskick. Och det är hela bilen med för den delen. Ett skick som om den lämnade bilhallen häromdan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2004/2004 
 • Första registreringsdatum
  2003-07-01 
 • Avläst mätarställning
  23 689 km 
 • Kw / hk
  154 / 209 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  På det tekniska finns inga anmärkningar. Allt fungerar och känns som att köra en ny bil. Motorrummet närmast kliniskt rent. Till och med små klisterlappar på de mest utsatta ställena ser ut som dom sattes dit igår.

 • Skick interiör:

  Säten klädda i skinn och textil där till och med nybilsdoften hänger kvar. Kan bara beskrivas exemplariskt fin.

 • Skick exteriör:

  Nyskick - Lackeringen bär närmast inga spår av brukande och man får ta fram förstoringsglaset för att hitta några stenskott. Fälgar ypperligt fina och blanka. Bakljusen håller nybilsglans. Enda som märks att bilen är 20 år gammal är att plasten på kofångaren bak blivit lite grå.

 • Skick helhet:

  Otroligt välbevarad och även om 2300 mil inte mycket på 20 år ser den på det hela taget ut att inte ens gått så långt. Den ser ut som den rullade ut från försäljningshallen häromdan - en V70 i detta skick och dessutom en ovanlig Sport edition borde beskrivas som unikt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-03
Ursprungsbesiktning: 2003-06-18 (EEG) (Ombes:20030630)
Datum i trafik första gången: 2003-07-01
Senast godkända besiktning: 2022-07-18
Besiktigad tom: 2023-09-30
Årskatt: 2736 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skövde

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG