Visa alla bilder

Volvo 945 2,3 LTT Classic — 1998

945 Classic i ett mycket fint skick som har haft få ägare och rullat relativt få mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött Volvo som går fint och ger ett gott intryck både in och utvändigt. Har inte själv testat bilen men ägaren är en kunnig Volvoentusiast att bedömma den."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
97 650SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15951
MARKARYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 945 2,3 LTT Classic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välskött Volvo som går fint och ger ett gott intryck både in och utvändigt. Har inte själv testat bilen men ägaren är en kunnig Volvoentusiast att bedömma den."

Beskrivning

Volvo 945 Classic-98, den sista riktiga bakhjulsdrivna Volvon. Har endast rullat 112 440 km sedan ny och haft 5 st ägare (varav 1 bilfirma), ägare 2 hade bilen 2000-2020. Milen är garanterade genom servicebok, carfax och även car info, mycket svårt att hitta en lågmilad 945 och som aldrig varit buskörd. Bilen är helt rostfri och utan klarlackssläpp. En garanterat bra investering som bara kommer att stiga i värde. Nybesiktigad 2023-04-25.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-11-20 
 • Avläst mätarställning
  112447 Km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn / Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket fint och växlar mjukt, välservad enligt plan. Helrenoverade bromsar med nya bromsok, nya bromsskivor och nya belägg. Nya bromssköldar och nya bromsslangar på alla 4 hjulen, ny motorkåpa.

 • Skick interiör:

  Inredning är i nyskick och helt utan skador, stolar känns mycket stabila och sköna att sitta i.

 • Skick exteriör:

  Lack i bra skick med följande små defekter. Mindre buckla på bakluckan, lite skrapmärken på ovansida höger bakdörr. Några stenskott (penselbättrade) på huven. Stenskott vindruta som inte skymmer sikten (Bilprovningen har inget att anmärka). Liten färgskillnad på höger framdörr, höger framskärm och torpedplåt. Tyder på att de blivit omlackade någon gång av tidigare ägare. Alla dessa saker går att se på bilderna. Färgskillnaden är dock så liten att den bara syns i visst ljus. Dragkroken har varit bortplockad, blästrad och lackad med 2-komponents lack. Hela underedet är behandlat med linolja och vax.

 • Skick helhet:

  En 945:a av sista årsmodellen i fint skick att bevara för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-18
Ursprungsbesiktning: 1997-10-31 (EEG) (Ombes:20010706)
Datum i trafik första gången: 1997-11-20
Senast godkända besiktning: 2023-04-25
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Ägarens kommentar

Fakta om modellen

Volvo 940 presenterades 1991 och var i produktion fram 1998. Modellen blev känd för att vara problemfri och pålitlig. Eftersom den till stora delar var en vidareutveckling av tidigare modeller så var det beprövad teknik som användes, vilket sällan ställde till problem Med lättrycksturbon (betecknad som LTT) har man tillgång till gott om vridmoment redan vid låga varvtal.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Markaryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG