Visa alla bilder
Visa film

Volvo 242 DL B20 — 1975

Med bara 2400 mil på mätaren är denna Volvo 242DL fortfarande i närmast nyskick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel - ett referensexemplar som visar hur dessa såg ut direkt från fabrik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15895
LANDVETTER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 242 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel - ett referensexemplar som visar hur dessa såg ut direkt från fabrik."

Beskrivning

Köptes ny 1975 av en man i Sävedalen som dock bara hann bruka den i två år innan han avled. Familjen valde att behålla och ställa bilen i förvaring - där stod den sen i 38 år! Med undantag för en besiktning som gjordes 1980, då införskaffades ett nytt batteri som fortfarande finns - samt en majblomma. År 2015 kom den ut igen och registrerades igen. Lite skador hade uppstått under förvaringen så en dörr, skärm och motorhuv lackerades om. Första tiden i sitt nya liv rullade den fortfarande på Trelleborgsdäcken från 1975. Originaldäck och några andra delar finns sparat och medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  2015-05-19 
 • Avläst mätarställning
  24585 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kan i princip jämföras med en ny bil. Går tyst, mjukt och allt fungerar och låter som det gjorde i dom här då. Utrustad med Eberspächer motorvärmare som är urkopplad. Därför har en del kylslangar dragits om i motorrummet. Kylaren har bytts ut, främst för driftsäkerhet. Original kylare finns. Batteriet sitter tillfälligt med ett spännband då fästet är gjort för en annan batterityp. Ett batteri av originaltyp daterat 1980 finns och fungerar otroligt nog fortfarande.

 • Skick interiör:

  Här råder nybilsskänsla - enda som bytts ut är gummimattorna på golvet då de ursprungliga blivit hårda och spröda. Panelen under handskfacket hänger lite lös då det någon gång monterats en högtalare där bakom.

 • Skick exteriör:

  Lack, lister och blankdelar håller högsta möjliga finish. Kofångare har kvar den ursprungliga borstade rostfria ytan i helt oskadat skick. Vid den långa dvalan uppstod några skador vilket ledde till att förardörr, höger framskärm och huv lackerades om. Några äldre bättringar finns i motorrummet i batteriets närhet, då det troligen stänkt lite syra. Finns en liten skavank på bakluckan. Här ser man tydligt hur fogar, svetsar och inpassning såg ut när dessa rullade ut från fabriken.

 • Skick helhet:

  Det blir inte mer orört originalskick än så här.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-05-19
Ursprungsbesiktning: 2015-05-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-05-19
Senast godkända besiktning: 2023-04-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Landvetter

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG