Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T2 Bus Camper 1700 Insprutning — 1975

En av Sveriges finaste T2 "Bay window" campingbussar vill vi påstå. Helrenoverad 2015-2017 av proffs och fortfarande lika fin. Har sedan körts på semestrar Europa runt flera gånger.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motor och växellåda. Jättefin kaross och lack. Inga anmärkningar undertill och mycket fin inredning. OBS! Vid visning i veckan har noterats att oljan släpper ifrån sig några droppar olja varje gång bilen parkeras. Vanligt på dessa motorer. Troligtvis ett stötstångsrör som är otätt. Kräver ingen omedelbar åtgärd. Kommer att levereras nybesiktigad på Bilprovningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
201 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15945
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T2 Bus Camper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motor och växellåda. Jättefin kaross och lack. Inga anmärkningar undertill och mycket fin inredning. OBS! Vid visning i veckan har noterats att oljan släpper ifrån sig några droppar olja varje gång bilen parkeras. Vanligt på dessa motorer. Troligtvis ett stötstångsrör som är otätt. Kräver ingen omedelbar åtgärd. Kommer att levereras nybesiktigad på Bilprovningen."

Beskrivning

Volkswagens bussmodeller kallas alla för Typ 2 och andra generationen kallas för T2 men också för Baywindow. Denna bil är svensksåld och har rullat i mellansverige innan nuvarande ägare köpte den hösten 2015. Bilen var i bra skick, men motorn gick ojämnt och det fanns några rostblåsor, (som vanligt är), nertill, runt bakhjulen. Dock ingen rost undertill. Bilen körde en del hösten 2015 innan ägaren och hennes man bestämde sig för att renovera bilen. En proffsverkstad (Oijessons bilplåt i Kungälv anlitades) och delar av bakre skärmar och kanter byttes. Härefter lackades bilen i gul originalkulör och vit lack upptill i rätt vit nyans, (så som dessa bilar också kunde beställas). Samtidigt byttes alla gummilister och kromdetaljer. Bromsarna renoverades och motorn byttes till en ett år nyare, renoverad motor, med insprutning och tillhörande bensintank.
Ny inredning syddes upp och monterades, det vill säga sätesklädslar, dörrsidor, paneler och innertak. Innan detta hade hela innerutrymmet proffslackats i samma vita kulör som upptill på bilen. Bilen var klar lagom till semestern 2017 och kördes till bilprovningen den 22 juni och blev godkänd utan anmärkning. Första resan gick genom Tyskland, över Alperna, ner till Kroatien, utan bekymmer.

Bilen utrustades med bäddbar soffa invändigt, gardiner och campingutrustning som i förvaringsutrymmen i bussen och medföljer köpet. Takräcke, camingbord, markis och stenskottskydd fram, samt Mad-Matz mörkläggningsgardiner följer också med, liksom en pärm med alla kvitton på delar och renovering. Bilen är påkostad mer än 300.000 kr. Bland utrustningen kan nämnas dragkrok, som är bra för cykelhållare mm.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-03-11 
 • Avläst mätarställning
  83683km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Gul och vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startat lätt och går fint. Har körts 1300 mil på bekymmersfria semesterresor de senaste åren, både till Sydeuropa och upp till Nordnorge. Lite reservdelar och 3 dunkar Classic Olja följer med. Servad senast för 400 mil sedan. Bilen professionellt rostskyddsbehandlad på Dinotrolverkstad hösten 2019, i hålrum och undertill.
  OBS! Vid visning i veckan har noterats att oljan släpper ifrån sig några droppar olja varje gång bilen parkeras. Vanligt på dessa motorer. Troligtvis ett stötstångsrör som är otätt. Kräver normalt ingen åtgärd mer än att kolla oljenivån med jämna mellanrum.

 • Skick interiör:

  Jättefin inredning med så kallad "rock and roll soffa" som man drar ut till en fullbred säng, 2 meter lång. Med ett handgrepp fälls den ihop till soffa igen och under finns en förvaringslåda för sängkläder mm. Kommoden på sidan, med lådor är snickarbyggd i teak och skivan upptill är inte helt färdig (ej ytbelagd). Mycket fint golv och intrumentbräda och alla detaljer invändigt i toppskick.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross och lack samt alla detaljer i toppskick. Enda anmärkningarna som noterats är att skjutdörren endst kan låsas inifrån och rullar lite trögt. Någon antydan till lackblåsa går att hitta under en baklampa, se bild.

 • Skick helhet:

  Underbar bil som väcker känslor vart man kommer. Att den dessutom är i toppskick, både tekniskt och utseendemässigt och också praktisk och trevlig att köra gör inte saken sämre.
  Frågor besvaras och visning bokas direkt hos Fahlke Classic Cars i Åmål, tel: 0761 02 20 63

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-12-08
Ursprungsbesiktning: 1976-03-11 (regbes) (Ombes:19940615)
Datum i trafik första gången: 1976-03-11
Senast godkända besiktning: 2021-06-28
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 23

Fakta om modellen

VW bussen (typ 2, version T1) kom i början av 1950-talet och blev en storsäljare öve hela världen. 1968 kom en uppdaterad version, (T2) med större rutor, skjutdörr och bättre krocksäkerhet. Under sjuttiotalet förbättrades bilen fortlöpande och sista året i produktion var 1979. 1980 kom fyrkantsbussen, (T3), som byggdes till 1992 och var den sista med motorn baktill. T1, T2 och T3-bussar i fint skick är idag mycket eftertraktade och säljs på en internationell marknad. I USA blev T2 bussen symbolen för ungdomlig frihet på 1970-talet och är fortfarande en symbol för det fria livet i Kalifornien och Hippie-eran samt surf-kulturen. Få bilar i välden har nått sådan kult-status som äldre VW bussar. I sommar firar VW buss fabriken 75 år med en mega fest i tre dagar 22-25 juni. Fabriken ligger i Hannover och det beräknas komma mer än 10.000 bussar från hela världen dit. Köp denna buss och kör med till Hannover, det blir säkert ett minne för livet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG