Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T2 Bay-window Pickup 1600 — 1975

Bilen har varit tjänstebil hos SJ i Norrbotten fram till 1997. Renoverad 2015. Hel och fin i alla detaljer. Praktisk bil som är ett nöje att köra.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättkörd och pigg. Nybesiktigad på bilprpovningen utan anmärkning. Mycket fint renoverad, inget att anmärka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15947
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T2 Bay-window Pickup?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättkörd och pigg. Nybesiktigad på bilprpovningen utan anmärkning. Mycket fint renoverad, inget att anmärka på."

Beskrivning

Bilen tillhörde Statens Järnvägar avdelning banunderhåll i Norrbotten (i Piteå) fram till 1997 och hade då körts cirka 8000 mil. Härefter blev den entusiastbil och nuvarande ägare köpte den 2015, då utan motor men i bra skick, utan allvarliga rostskador, för övrigt. Dock var flaklämmarna buckliga och på originallacken fanns ytrost lite här och var. Av denna anledning beslöt man att lacka om bilen och byta slitdelar. Samtidigt monterades en fräsch 1600-motor på 50 Hkr. Bilen har använts som företagsmascot och är en fröjd att köra och samtidigt mycket praktisk.(Idag har bilen gått 10457 mil).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-07-04 
 • Avläst mätarställning
  04578km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar direkt och bromsar och växellägen känns bra. Motorn kommer från en 1303 S som gått 12.000 mil. Den är original men servad och inställd noggrannt. Bilen går jättefint med denna motor och hänger lätt med i trafikrytmen även på motorvägar, utan att låta ansträngd.

 • Skick interiör:

  Fint i hytten, oklädda säten och nya dörrpaneler. Instrumentbräda och innertak original och i fint skick. Även snyggt och prydligt i motorrum och i lastutrymmet i mitten, under flaket.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och snygg lack. Inga skador. Hel och fin i alla detaljer. Mycket fin undertill då den gått på osaltade vägar. Professionellt rostskyddsbehandlad med hålrumsförsegling 2017 på Dinotrol center. Enda anm en antydan till lackblåsa under en baklampa, höger bak, se bild.

 • Skick helhet:

  Mycket fint helhetsintryck. Enfröjd att köra och påkostad renovering, Frågor samt visning hos Fahlke Classic Cars i Åmål efter tidsbokning på tel 076102206

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-23
Ursprungsbesiktning: 1975-06-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-07-04
Senast godkända besiktning: 2023-02-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: ja
Körförbud: nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG