Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 — 1967

Eftertraktad årsmodell med största motorn och skivbromsar, men gamla utseendet. Här i mycket fint skick med originallack och bara körd 10417 mil

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välvårdad. Bra tekniskt skick. Mycket bytt och nytt. Lite solblekt lack, skulle behöva en polering för att bli riktigt fin.."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15949
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välvårdad. Bra tekniskt skick. Mycket bytt och nytt. Lite solblekt lack, skulle behöva en polering för att bli riktigt fin.."

Beskrivning

Denna bil har rullat i södra Sverige och är i orenoverat välvårdat originalskick. Bilen har till största delen originallack men framskärmar och vissa sidopaneler är omlackade för länge sedan. På senare år har den fått nya stötfångare, fotsteg och gummilister. Även nya fälgar i originalkulörer och nya däck med vit rand.
Bilen har aldrig varit särskilt rostangripen men mindre lagningar finns vid stensprutet i skärmarna baokm framhjulen.
Bilen är mycket fin att köra. När 1500 motorn kom i Bubblan blev den nästa för snabb, åsmodell 1967 går i över 140 km i timmen. Året efter ändrades utväxlingen, i växellådan så de gick i max 125 km/h. Bromsar och växellåda funkar fint. Inredningen är orörd original, men med nya mattor och dörrsidor. Sätena har överdragsklädsel. Klädseln under är bra på baksäten och passgerarstol. På förarstolen är klädseln sliten.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-10-05 
 • Avläst mätarställning
  41706 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En fröjd att köra. Bästa årsmodellen av de äldre bubblorna, då den har stark motor och skivbromsar.

 • Skick interiör:

  Hel och fin invändigt. Mycket fin instrumentbräda.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och lack, men en polering skulle höja intrycket. Några små lackbättringar och någon mindre buckla finns

 • Skick helhet:

  Jättefin bil som levt ett lugnt liv. Det ser man och känner när man kör bilen. Känns stark med stora motorn på 44 Hkr. Frågor samt visning hos Fahlke Classic Cars i Åmål efter tidsbokning på tel 076102206

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-02
Ursprungsbesiktning: 1966-10-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-10-05
Senast godkända besiktning: 2016-06-09
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG