Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303S 1600 — 1974

Nittiotalstrendig projektbil som stannade av. Nu har den dammats av och tagits fram igen med tanken att lämna över stafettpinnen.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett kul utgångsobjekt för att göra något roligt med."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
16 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15889
BRÄNNEBRONA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1303S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett kul utgångsobjekt för att göra något roligt med."

Beskrivning

Det började som ett far-dotter projekt på nittiotalet. Ett sk Carrerakit införskaffades och monterades. Här kom breddade glasfiberskärmar, glasfiberlucka med vinge bak. Inredning byttes mot en svart. Original har bilen varit guldmetallic med brun interiör. Den lackerades i två toner. Blå metallic flake och en svart bas upptill med blå flake. Motorn byttes ut mot en större 1600cc från en typ 2 buss och renoverades. Det var tänkt att göras mer - den skulle sänkas och få tuffa breda fälgar och däck. Det avstannade dock och bilen kom inte användas i någon större utsträckning heller. Den registreringsbesiktigades 2001 pga de breddade skärmarna. Senaste besiktningen var 2006 och sedan dess har den stått undanställd. Uppstartad och motionerad emellanåt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-03-04 
 • Avläst mätarställning
  52470 km  
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn som är på 1,6 liter kommer från en typ2 buss. Startar lätt och känns mycket pigg. Växellänkage känns slitet och bromsarna är helt ur funktion, parkeringsbroms fungerar bra.

 • Skick interiör:

  Svart interiör med bra säten, några småskador i förarstol. en del detaljer saknas och andra har kommit till. Fin i innertak med en skada längst bak till höger.

 • Skick exteriör:

  Lackerad någon gång mellan 2003 - 2007 i blå och svart metallicflake. Carrerakit med breddade glasfiberskärmar, motorlucka och breda trösklar. Har lagats i golvet på ett par ställen.

 • Skick helhet:

  Får betecknas som ett renoveringsobjekt med bra motor. En bra stomme att fortsätta göra nåt kul med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-10-18
Ursprungsbesiktning: 1973-09-07 (typbes) (Ombes:20010226)
Datum i trafik första gången: 1974-03-04
Senast godkända besiktning: 2006-08-28
Besiktigad tom: 2008-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 11
Föreläggande: 2009-06-26 (KBES )

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brännebrona

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG