Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1300 "Välgörenhetsauktion" — 1970

Trevlig Bubbla i körklart och bra skick. Säljs för "Tjolöholm Classic Motors event" som välgörenhetsauktion till förmån för stiftelsen bakom Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Bilen visas på plats på bileventet i Tjolöholm, söder om Kungsbacka, söndagen den 21 maj.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i originalutförande. Går mycket bra i motor, växellåda och bromsar. Ingen rost men några lackbättringar finns. Godkänd på bilprovningen så att den är besiktningsbefriad framåt i tiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15975
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1300 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i originalutförande. Går mycket bra i motor, växellåda och bromsar. Ingen rost men några lackbättringar finns. Godkänd på bilprovningen så att den är besiktningsbefriad framåt i tiden."

Beskrivning

Volkswagen 1300 är en av världens mest sålda bilmodeller. Drottning Silvias barnsjukhus är Sveriges största barnsjukhus. Tjolöholm Classic motor är en av Sveriges mest populära samlarbilsträffar. Detta blir en ovanligt bra blandning av ingredienser, nu när denna Volkswagen Bubbla skall säljas på välgörenhetsauktion. där överskottet kommer att stödja verksamheten på Drottning Silvias barnsjukhus. Auktionen genomförs på initiativ av Tjölöhom Classic Motor, som är sponsor till sjukhuset.
Bilen i sig är av 1300-modellen från 1970 i fint orenoverat originalskick. Den har tillbringat hela sitt aktiva liv, fram till hösten 2022, i Norrbotten, i orter som Södra Sönderbyn och Piteå. Bilen har haft fem ägare/brukare och är mycket trevlig att köra. Mycket dokumentation medföljer, (till och med det gamla original registreringsbeviset som gällde 1970-19739. Den ser bra ut både uppepå och undertill, tack vare att den gått på saltfria vägar i Norrbotten hela sitt liv. Den har aldrig varit rostlagad men är delvis omlackad nertill. Mätaren har gått runt vid 10.000 mil så bilen har nu gått 10.138 mil sammantaget. När man tittar i handlingarna kan man se att detta verkar stämma.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-02-19 
 • Avläst mätarställning
  01384km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och är trevlig att köra. Lite glapp i vindrutetorkaren, som också går lite trögt. En fönsterhiss också lite trög (behöver smörjas upp). Perfekta sommarbilen, okomplicerad, kul och trevlig att köra.

 • Skick interiör:

  Normalt skick på insidan av bilen. Skicket bedöms motsvarar de 10.000 körda mil, som bilen rullat. Säten är omklädda. Mattan något sliten på förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Orenoverad kaross med äldre omlack i bilens originalkulör. Ser bra ut men har några mindre bättringar. Inget iögonfallande att anmärka på. Jättefin även undertill, har aldrig haft några allvarliga rostskador.

 • Skick helhet:

  Bil som vinner i längden enligt vår bedömning. Bekväm att köra, häftig kulör och bra exemplar tack vare att den rullat på saltfria vägar i norra Norrland. Detta är en bil att satsa på och ta hand om man vill ha en trevlig sommarbil som väcker uppmärksamhet på ett positivt sätt. Att överskottet av auktionen dessutom går till välgörande ändamål, genom Tjolöholm Classic Motors försorg gör köpet ännu bättre och mer roligt!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-09-27
Ursprungsbesiktning: 1970-02-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1970-02-19
Senast godkända besiktning: 2018-05-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

VW bubblan tillverkades från 1930-talet och ända till 2003. Aktuell bil är av sista årsmodellen (1970) av det ursprungliga utförandet, med torsionsfjädring fram och den mest slitstarka motorn med mera. Detta gör den till en bra samlarbil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG