Visa alla bilder

Vauxhall Victor FB 1,6 4 cyl — 1964

Svensksåld Vauxhall i toppskick, helrenoverad av proffs och är besiktigad för alltid.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrann renovering där bilen har varit nerplockad och lackerad i delar samt monterad med mycket NOS delar. Helt körklar och behöver ingen åtgärd för att brukas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15897
SÖLVESBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vauxhall Victor FB?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrann renovering där bilen har varit nerplockad och lackerad i delar samt monterad med mycket NOS delar. Helt körklar och behöver ingen åtgärd för att brukas."

Beskrivning

Nuvarande ägare som är en inbiten Vauxhall entusiast köpte denna Viktor 2017. Den plockades ner och en renovering påbörjades, karossen var fin och det behövdes knappt någon svetsning. Lackering skedde med tom kaross och därefter påbörjades montering med renoverade eller NOS delar (New Old Stock).

Motorn lämnades till en firma i Kristianstad, Motorslip som helrenoverade den för ca 50 000,-. Bilen i övrigt fick nya delar från många olika ställen i världen bland annat nya stötfångare från Australien.

Vauxhallen blev klar 2019 och har sedan dess bara körts ca 50 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-03-06 
 • Avläst mätarställning
  80883 Km 
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och allt fungerar. Motorn renoverad av välrenomerad mekanisk verkstad och övrig mekanik renoverad av skicklig ägare.

 • Skick interiör:

  Inredning i absolut bästa skick med få spår av brukande. Ovanlig detalj är Vauxhall originalradio.

 • Skick exteriör:

  Bilen har varit nerplockad i delar och lackats av proffs, är i bästa skick. Kromet i toppskick, även fälgar och däck. Nummerplåtarna har svenskt nummer men engelskt utseende,

 • Skick helhet:

  En värenoverad engelsman som går alldeles utmärkt, snygg att se på och fin att köra. En ovanligt fin samlarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-10-02
Ursprungsbesiktning: 1964-03-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-03-06
Senast godkända besiktning: 2017-08-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Victor F kom som en ersättare till Wyvern 1957. Produktionen pågick från 1957 till 1961. På hösten 1960 introducerades Victor FB, vilken tillverkades mellan 1961 och 1964. Stor vikt lades vid att förbättra rostskyddet på Victor FB. Modellen fick snabbt rykte om sig att vara en solid och välbyggd bil. Den konkurrerade bland annat med fordon som Opel Rekord och Ford Consul. Totalt tillverkades 328 640 exemplar av Victor FB. Den hade en 4-cylindrig radmotor med 50 hästkrafter, 1,5 liters cylindervolym och enkel förgasare. Enligt uppgifter kunde den accelerera från 0 till 100 km/h på cirka 22,7 sekunder med en toppfart på 123 km/h.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sölvesborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG